Ismét Mozdult az Avas, ezúttal is remek volt a hangulat

Megosztás

Tegnap ismét megrendezték a Mozdul az Avas eseményt, ami idén is fantasztikus ételeket és remek hangulatot biztosított a látogatók számára. A rendezvény már évtizedes tradíciónak számít.

A hagyományosan gyermeknapot megelőző szombaton tartott esemény idén is elsősorban a főzésről és a gyerekekről szólt. A finom ételek mellett felfújható tűzoltóautó és cukorágyú is várta a kicsiket.

Szarka Dénes képviselő elmondta, az avasiak számára az egyik legfontosabb közösségi ünnep ez a nap, amely mindenkit összehoz.

Tizenkilenc évvel ezelőtt pattant ki a fejemből a főzőverseny ötlete – mondta a Miskolc Tv kameráinak Fodor Zoltán avasi képviselő. – Maga a Mozdul az Avas egy 25 éve indult kezdeményezés, aminek eredeti célja az volt, hogy életet vigyen a városrészbe. Erre a mindenkori avasi képviselők rakják össze a forrást – most Szarka Dénes, Szilágyi Szabolcs és jómagam – fogalmazott.

Hetvenhat csapat jelentkezett, de sokan nem csupán egy bográccsal főznek, így százöt alapanyagcsomagot osztottunk ki – tudatta Fodor Zoltán.

Három és fél kilogramm hús, zöldségek, zsír jutott minden nevezőnek, ezen felül padokat, asztalokat, ivóvizet és tűzifát is biztosítottak a jelenlévőknek, akiknek így csak a fűszereket és a bográcsot kellett vinniük magukkal.

Idén két zenei program is színesítette a napot: délelőtt Szakszon Gyula és együttese szórakoztatta a kilátogatókat, majd a Romano Teatro állt színpadra.

A felnőtt kedvtelések mellett a gyerekeknek is számos meglepetést tartogatott a nap.
Gumicsúszda és –a katasztrófavédelem jóvoltából – egy felfújható tűzoltóautó is várta a kicsiket.

A város legrégebbi és legújabb buszai is ki voltak állítva az Avastetői sportpályán, de egy kamion is leparkolt, amit szintén tüzetesen megvizsgálhattak az érdeklődők, sőt egy rendőrmotoros is bemutatta szolgálati járművét. Tizenkét kiló cukorkát is beszereztek a szervezők: ezt két maroknyi adagokban, negyedóránként kilőtték egy légnyomással működő cukorkavetőből, a gyerekek pedig nagy örömmel összekapkodták őket.

A főzőversenyen a három legjobb ételt jutalmazták, valamint tíz kategóriában osztottak ki különdíjakat is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek