Több család háza is lakhatatlanná vált Borsodban a heves esőzés miatt

Megosztás

Több család háza is lakhatatlanná vált Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a viharos időjárás és a heves esőzés miatt – erről az RTL híradó számolt be.

Abaújalpár főutcája folyóvá változott a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadéknak köszönhetően. A jelentős esőzés miatt a patak kilépett a medréből és elárasztotta a falut. A sodrás olyan erős volt, hogy egy traktort és magával vitt.

A helyiek arról számoltak be a híradónak, hogy ilyen áradást még nem láttak.

“Az a temérdek víz, csak ömlött, hömpölygött, szakított mindent, a kerítést, a betonoszlopot, mintha papírt vitt volna. Iszonyatos látvány volt.” – számolt be a történtekről egy helyi asszony.

Az események hatására összefogtak a környékbeliek, több környező településről is érkeztek segíteni a falu takarításában.

Az árvíz felszakította az útburkolatot, három embert pedig ki kellett menteni, mert körbevette házukat a víz. Két épület lakhatatlanná vált.

A polgármester arról beszélt, hogy a nagy 2010-es árvíznek ez legalább a tízszerese volt. “Döbbenetes volt, ekkora mennyiségű vizet nem tudtunk kezelni, menteni kellett az embereket.”

A károkat egyelőre még nem tudták pontosan összeszámolni, de annyi már biztos, hogy jelentős kár keletkezett a házakban és a faluban.

Az RTL teljes tudósítását itt tekinthetik meg:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek