Úszunk: a Búza téri aluljáró vízelvezetése megadta magát a nagy felhőszakadásban

Megosztás

Ilyen hatalmas mennyiségű víz lezúdulásánál Miskolcnak sincs esélye. Ki a felelős? Sokan azonnal a városvezetésre mutogatnak, de bizony tévednek, nem az ő hatáskörük, hanem állami.

Már a januári apró beázásnál és vakolatpergésnél előjött a téma, automatikusan mindenki a városvezetést hibáztatta, pedig hivatalos, hogy az ilyen esetekhez semmi köze Miskolcnak. A jelek szerint a helyzet azóta sem változott, a Közútkezelőnek kellene végre rendbe tennie a szigetelést. Egyébként pedig a mostanában egyre gyakoribb és egyre durvább felhőszakadások vízhozama ellen nemigen van menekvés.

“Az aluljáró szerkezeti része és a felette lévő közút nincs önkormányzati tulajdonban, hanem a Magyar Közút Zrt. kezelésében található, így a szigetelés javítását a kezelőnek kell elvégeznie. Sajnos amíg a szigetelés javítása nem történik meg, a beázások folyamatosak lesznek” – írta januárban a Borsod24, amikor a Miskolci Városgazda válaszát idéztük.

Így a városvezetés ugyan rendbe tette a több évtizede elhanyagolt aluljárót, a magyar állam fenntartásában lévő Magyar Közút egyelőre nem végzett hasonló fejlesztéseket, javításokat. Ennek következtében az állami útszakasz elhanyagolt vízelvezetése és szigetelése folyamatosan rongálja a város vagyonából rendbe hozott Búza téri aluljárót, ami nemcsak a miskolciak szépérzékére, de a pénztárcájára is káros, hiszen az ebből adódó hibákat és állapotromlást ismét a városnak kell majd rendbe hoznia.

Ez még csak az első igazi felhőszakadás volt Miskolcon 2024-ben, de borítékolhatjuk, hogy nem az utolsó. Ameddig pedig a Magyar Közút nem oldja meg a vízelvezetést rendesen, addig úszunk, ahogy ma is. Mónika képe mutatja a Búza téri aluljáró pénteki totális beázását, egy csónak jól jött volna.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek