Több miskolci strand is kitűnő kísérőprogramokkal most hétvégén nyit

Megosztás

Az előrejelzések szerint az időjárás is nagyrészt kegyes lesz a strandolni vágyókhoz, remek időtöltésnek ígérkeznek a programok a strandoláson kívül is.

A Barlangfürdő és Selyemrét már biztosan kinyit a kültéri medencéivel is, de az Ellipsumra sem kell már sokat várni.

Tavaly a pünkösdi hosszú hétvégére esett május utolsó hétvégéje, így Miskolc strandjai a 2022-es energiaválság korlátozó intézkedéseit mintegy lerúgva magukról valóságos ünnepéllyel tárták ki ismét kapuikat a lubickolni vágyók előtt.

Habár a szezonnyitány idén a naptárban csupán a gyereknappal találkozik, az önfeledt hétvége ezúttal is garantáltnak látszik. Ezt erősítette meg megkeresésünkre a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője, akitől a Minap.hu munkatársa megtudta: számos izgalmas és kalandos programmal várják a kicsiket – és persze a nagyokat.

Németh Judit hangsúlyozta: hosszú évek után újult meg a Selyemréti Strandfürdő játszótere, ezzel egyidejűleg szépült meg környezete és zöldfelülete – így sokak örömére most szombaton reggel kilenc órától már nem csupán az úszás és a rekreáció szándékával közelíthetjük meg a városrész emblematikus vizes komplexumát, hanem a strandoláséval is. Az egész évben működődögönyöző- és úszómedence mellett a hétvégén azonban további négy medencét is megnyitnak: az ülő-, a csúszda-, a tan- és a gyermekmedencét.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő egyik kinti gyermekmedencéjébe vélhetően a közeli Csónakázó-tóból sétálhatott át az a hód, ami szabadulási kísérletei nyomán több helyen is felszakította annak borítását. A soron kívüli munkát egyelőre még nem tudták teljes egészében elvégezni a szakemberek, ezért a medence most szombaton még nem állhat a vendégek rendelkezésére. Mindez a Barlangfürdő többi kültéri medencéjét nem érinti, azokban bárki kedve szerint fürdőzhet.

A Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője mindemellett kifejtette: a Miskolctapolcai Strandfürdő úszómedencéje körüli eddigi csempeburkolatot az utóbbi időszakban térkőre cserélték, sőt, az ülőfelületeket és a lelátót is megújítják. Ez azonban – taglalta Németh Judit – azt is jelenti, hogy a strand a fenti létesítményekhez képest egyhetes csúszással, június elsejével nyitja meg kapuit.

Gyermeknap alkalmából megannyi színes programmal várják a kicsiket Miskolc lentiekben felsorolt kül- és beltéri fürdői.

ELLIPSUM ÉLMÉNYFÜRDŐ

Liliput Játszóház animátorral, május 25. és május 26. egész nap:

kifestők, puzzle, memóriajáték és „horgászat”

Csodamalom Bábszínház, május 25. és május 26. 13:00-tól

Szimultán sakkverseny, május 25. és május 26. 14:00-tól

Kölyökcsúszda – versenynyereményekkel, május 25. és május 26. 15:00-tól


MISKOLCTAPOLCAI BARLANGFÜRDŐ

Kézműves „Sarok” Animátorral, május 25. és május 26.:
 
Kifestők, memóriajátékok és puzzle-k teszik színesebbé a napot. A kézműves sarok egy lufikkal feldíszített napernyő alatt kap helyet, így még különlegesebb élményben lehet része a vendégeknek.

Kincsvadászat, május 25. és május 26.

Vízi játékok, vízi kidobós, vízi kötélhúzás; május 25. és május 26.

Kastély Ugrálóvár, május 26.

Május 24-én pénteken fogják kinyitni a vendégek számára a kültéri medencéket, kivéve a kör alakú gyermekmedencét. (A hód okozta károkat a jövő hét folyamán fogják javítani, így emiatt csak későbbi időpontban tudják a vendégek rendelkezésére bocsátani.)

SELYEMRÉTI STRANDFÜRDŐ

Kézműves „Sarok” Animátorral, május 25. és május 26.:

Kifestők, memóriajátékok és puzzle-k teszik színesebbé a napot. A kézműves sarok egy lufikkal feldíszített napernyő alatt kap helyet, így még különlegesebb élményben lehet része a vendégeknek.

Dozsnyák Péter táncműsora, május 25. 11:00-tól

Homokvárépítő verseny, május 25. és május 26.:

Minden résztvevő ajándékot kap!

Vízi limbó, május 25. és május 26.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek