Hegedűs D. Géza Márai-estjével Miskolcra érkezik

Megosztás

A tavaszi évadzáró előadójaként Hegedűs D.Géza, Kossuth és Jászai Mari díjas színművész, a Hallhatatlanok Társulatának tagja lesz a vendége a Tudomány és Technika Házának.

A „Hallgatni akartam” című művet az „Egy polgár vallomásai” harmadik, befejező kötetének szánta Márai Sándor. A kéziraton 1950. szerepel befejezésként, vagyis ez a mű tekinthető Márai első, emigrációban írt, befejezett művének.

„Szeretném elmondani, mi történt a polgári műveltséggel abban a tíz évben, amelynek kezdetét önkényes időszámítás nélkül az osztrák függetlenség megszűntének, az Anschlussnak napja jelenti.” – írta Márai. Az író által választott kezdő dátum Ausztria hitleri megszállása, mely történelmi eseménnyel -Márai szerint- elveszett a klasszikus Európa.

A „Hallgatni akartam „vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak, Hegedűs D. Géza megrendítő felidézésében és Marton László rendezésében. Az előadásban részletek hangzanak el Márai Sándor Beszéljünk másról?A Teljes Napló és a Halotti beszéd című művéből.

Helyszín és időpont: Miskolc, Tudomány és Technika Háza, május 27. (hétfő) 19.00.

Jegyek mindkét előadásra: tixa.hutechnikahaza.hu,és korlátozott számban az előadás előtt a helyszínen kaphatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek