Viharos napok várnak ránk a héten

Megosztás

Változékony, kiszámíthatatlan időre van kilátás. A héten a nyárias meleg és a kisebb viharok szinte folyamatosan váltják majd egymást.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kifejezetten változékony idő vár ránk a héten. Pünkösd hétfőn kellemesen meleg időre számíthatunk, a csúcsérték elérheti a 26 fokot is. Azonban lehet, hogy ezt a napot sem ússzuk meg szárazon, mert a délutáni, kora esti órákban viharok is kialakulhatnak. Jelenleg csak kisebb mennyiségű csapadékra, 3 mm-re számítanak az időjósok.

A hét többi napján is marad a változékony idő. Kedden valamelyest hűvösebb időre van kilátás, ekkor legfeljebb 23 fokig melegszik a levegő hőmérséklete. A napos és felhős időszakok ekkor is válthatják egymást és 5 mm csapadékot jósolnak.

Szerdán tovább hűl a levegő, csak 21 fok várható, ezt követően azonban lassú felmelegedés kezdődik és a hétvégére visszatér a 24-25 fok közötti csúcsérték. Szerdán, csütörtökön, pénteken és még szombaton is előfordulhat kisebb mennyiségű csapadék, de a vasárnap már teljesen száraznak ígérkezik.

“Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A délutáni hirtelen felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik” – dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek