Tiszújvárosban nyártól már gyakorlati autóvezetési órákat is lehet venni

autóvezetés

Megosztás

Jó hír a tiszaújvárosi vezetni tanulni vágyóknak, hogy már a városukban is van lehetőségük a gyakorlati forgalmi oktatáson részt venni, amiért eddig a megyeszékhelyre kellett utazniuk.

A nyár közepétől Tiszaújvárosban is lehetőség nyílik B típusú jogosítvány megszerzésére forgalmi vizsgát tenni. Tíz vizsgakört már kijelöltek, és a tanulók elkezdtek gyakorolni a városban. Az egyik vizsgára készülő diák örömét fejezte ki a tiszaujvaros.hu újságírójának, hogy nem kell minden alkalommal Miskolcra utaznia, így gyorsabban teljesítheti a szükséges vezetési órákat és kilométereket, hogy utána biztonságosan vezethessenek az utakon.

Kapusi Zoltán, az Ön-Indító Autósiskola vezetője, szerint a város közlekedése minden feltételnek megfelel a vizsgák lebonyolításához, beleértve az egyirányú utcákat, körforgalmakat, vasúti átjárókat és párhuzamos parkolási lehetőségeket.

Bár az autópályás vezetést és a nagyvárosi közlekedést továbbra is Miskolcon kell gyakorolni, a helyi vizsgák sok időt, energiát és pénzt spórolhatnak meg a tanulóknak.

A lehetőséget a három helyi autósiskola kezdeményezte, amit a város vezetése is támogatott. Dr. Fülöp György polgármester elmondta, hogy minden illetékes szerv egyetértett abban, hogy a város közlekedése megfelelő a forgalmi vizsgákhoz, és az engedélyeket is megkapták. Ez az új lehetőség remélhetőleg sok tanulót motivál majd.

Forrás: Tiszaujvaros.hu / Címlapi fotó: Pexels – JÉSHOOTS

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek