Hétfőn ingyenes parkolás és ünnepi menetrend lesz érvényben Miskolcon

Megosztás

A pünkösdi hosszú hétvégére tekintettel változik a parkolási rend, illetve a villamosok és buszok menetrendje is módosul az alábbiak szerint.

Parkolás

Május 19-én, pünkösdvasárnap a kiemelt idegenforgalmi területeken – Lillafüred, Miskolctapolca, valamint a kiemelt közlekedési területen (Tiszai pályaudvar) a díjfizetési kötelezettség áll fenn 8:00 – 18:00 óra között.

Május 20-án, pünkösdhétfőn a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizető várakozási területeken díjmentes a parkolás.

Az Európa téri, Patak utcai, Hősök tere mélygarázsokban, valamint a Régiposta utcai Parkolóházban az általános rend szerint kell fizetni az igénybe vett szolgáltatásért.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Parkolási Ügyfélszolgálata (Széchenyi u. 20.) 2024. május 20. napján, pünkösdhétfőn zárva tart.

Buszok és villamos

Május 19-én (vasárnap) és 20-án (hétfő) a villamosok a vasárnapi, az autóbuszok pedig a szabad- és munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek, az alábbi kivételekkel:

  • az 1-es, az 1G-s, a 12G-s, a 43-as és az 53-as autóbuszok az ünnepnapokra érvényes menetrend szerint közlekednek;
  • a 44-es járatok nem közlekednek;
  • a menetrendkönyvben aláhúzással jelölt 3-as, 7-es és 21-es járatok nem érintik az Auchan, illetve a Lidl áruházat.

Jegyeiket és bérleteiket városszerte 20 automatánál is meg tudják vásárolni, valamint ezek többsége mobiljegyként is megváltható, közölte az MVK.

Május 19. és 20. között a jegy- és bérletpénztárak 7 órától 14 óráig tartanak nyitva, kivéve az Ügyfélszolgálati Irodát, mely az ünnepnapokon zárva tart.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek