Edelényben kampányolt Németh Szilárd

Németh Szilárd Edelényben

Megosztás

A Fidesz egykori alelnöke, csütörtökön Edelénybe érkezett, hogy kampányoljon a Fischer Ferdinánd mellett, aki Molnár Oszkár helyére pályázik a polgármesteri választáson.

A jobboldali közönségnek tartott fórumra Németh Szilárdot elkísérte Kósa Ádám, a Fidesz európai parlamenti képviselője is.

Nem meglepő módon ezúttal is leegyszerűsítették a kampány témáját a béke vagy háború kérdésre, úgy beállítva a helyzetet, hogy aki a békét választja, az a Fideszre szavaz. Bár hogy ennek mi köze Edelény városvezetéséhez vagy a borsodi város háborús részvételéhez, azt nem tudni. Ez a téma már a 2022-es választáson bevált áldilemma lett az elmúlt időszakban a kormánypárt 2024-es stratégiája is, a miniszterelnök is ezt sulykolja a Kossuth Rádióban tartott beszédében, és az országszerte tartott kampányrendezvényeken is ezzel az üzenettel igyekeznek a jobboldali közönségüket felrázni, olyan nagyágyúkat is bevetve, akik országosan ismert arcai a Fidesznek. Így kerülhetett Németh Szilárd is Edelénybe.

Németh előszeretettel jár megyénkbe kampányolni. Februárban Miskolcra látogatott, és derűs pillanatokat okozott a miskolciaknak. A rezsibiztos a DVTK 114. születésnapjának alkalmából szerette volna kedveskedni a város lakóinak, de egy kellemetlen bakit követett el. A politikus egy fényképet készített a felújítás alatt álló diósgyőri vár előtt, és azt írta hozzá: “Megérkeztünk a 114 éves DVTK-hoz.” Ezzel úgy tűnt, hogy Németh Szilárd összekeverte a várat a DVTK stadionjával.

Németh Szilárd nem sokkal később Sárospatakra is ellátogatott, és Szerencsre is, mindig valamelyik helyi politikussal vagy fideszes országgyűlési képviselővel fotózkodva.

Edelényben Fischer Ferdinánd pályázik Molnár Oszkár polgármester helyére, akit 2019-ben még a Fidesz-KDNP is támogatott (noha függetlenként indult), ám nemrég bejelentette, hogy nem pályázza meg újra a városvezetői címet és képviselőként sem indul újra.

Fischer mellett két másik függetlenként induló jelölt is pályázik a polgármesteri címre, Varga Zoltán és Csabai Gyula.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek