Szabad lesz a pálya a DVTK Stadion mellett

Megosztás

A következő hónapokban a DVTK Sportliget részeként teljesen megújul a DVTK Stadion és a Diósgyőri Uszoda közötti, a DVTK Aréna és a Penny Market által határolt 4545 négyzetméteres terület. A munkálatok már elkezdődtek, a jelenlegi épületegyüttes elbontása után első körben egy bárki által szabadon használható kétsoros lelátóval rendelkező szabadtéri kosárlabdapálya és egy sportpark kerül kialakításra.

– Egy nagyon régi álmunk válik valóra a következő hetekben, hiszen a DVTK Sportliget azon része újul most meg, amely fölött már eljárt az idő és – lássuk be – már nem illett a méltán népszerű, hat éve megújult DVTK Stadion és a két éve átadott DVTK Aréna közvetlen környezetébe – nyilatkozta Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

– Mivel idősebb fák is vannak a területen, külön kérésünk volt a kivitelező felé, hogy a területrendezés során a jelenlegi dús növényzet nagy részét igyekezzen megtartani, és ezt bővíteni, hiszen a nagy nyári melegben, egy kis testmozgás után jóleső érzés lesz a dús lombok alatt megpihenni. Nagyon bízunk benne, hogy az épülő sportpark városunk egyik új közösségi tereként fog funkcionálni nem csak a mérkőzések napján, hanem a hétköznapokban is, hiszen a szabadtéri sportok szerelmesei közül mindenkit szeretettel fogunk várni, aki egy kis testmozgással szeretne tenni az egészségéért – zárta a DVTK elnöke.

A munkálatok a sárgával keretezett területet érintik

– Nagyon örülök ennek a beruházásnak, ami a lakossági szabadidős sportot támogatja, hiszen két évvel ezelőtt megígértem a diósgyőrieknek, hogy a DVTK Stadion melletti, kihasználatlan területeken előbb-utóbb különféle fejlesztésekre kerül sor – tette hozzá dr. Kiss János, a városrész országgyűlési képviselője. – Egy kisebb kereskedelmi fejlesztés már korábban megtörtént, a mostani sportfejlesztés azonban jóval nagyobb méretű, hiszen közel fél hektáros, megújított terület kerül majd hamarosan a sportolni vágyó diósgyőriek birtokába. Az ígért bevásárlóközpont felépítésére is van már jelentkező, bízom benne, hogy a jövőben újabb fejlesztés indul a területen, írja közleményében a Diósgyőri VTK.

A DVTK kéri a környéken lakók és a DVTK Sportligetbe érkezők türelmét, hiszen az építkezés kisebb zajjal és a gyalogosokat érintő időszakos lezárásokkal járhat.

Fotók és forrás: DVTK/Szabó Krisztián

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek