Magyar Péter az ózdi Hétes-telepre is ellátogatott

Megosztás

Az elmúlt napokban megyénkben folytatta országjárását Magyar Péter. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei körút során látogatott el Ózdra is, ahol a Van Helyed! Alapítvány által működtetett iskolát és a környékbeli telepet is megtekintette. 

A napokban mi is több cikkben foglalkoztunk Magyar Péter országjárásának Borsod-Abaúj-Zemplén megyei állomásaival. Csütörtökön este Miskolcon tartott rendezvényt, melyet élőben közvetítettünk. Később a turné mezőkövesdi állomására is elkísértük, amelyről itt olvashat bővebben. Ezt követően pedig Putnokon okozott rendhagyó pillanatokat, amikor megjelent az ellenzékieket guillotine-nal fenyegető fideszes polgármester Magyar Péter rendezvényén. Az erről készült videót itt nézheti meg.

Magyar Péter Ózdon a Van Helyed Alapítvány által működteti iskolát és a környékbeli telepet látogatta meg. A Van Helyed Alapítvány vezetője Bódis Kriszta, pszichológus, író, dokumentumfilmes 25 éve dolgozik közvetlenül a mélyszegénységben élők között. 

A Van Helyed egy oktatásközpontú rendszer modelljét építette ki Ózdon. Ez a Van Helyed Rendszer az egész életút alatt, a családok és a közösség bevonásával, “magzati kortól az egyetemig” biztosít egyenlő hozzáférést a tudáshoz és javakhoz. 

A VH rendszer kiépítésének projektje helyi szükségeletekre reflektál egyúttal egy olyan prototípus, amely önkormányzati szintű és országos kiterjesztésre is alkalmas. A modell egy gyakorlatban működő szakpolitikai ajánlás állami, rendszerszintű és struktúrális változásokhoz az egyenlő esélyek biztosításra az országban.

A látogatásról a HVG készített videót, amelyet itt tekinthetnek meg:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek