Az Avalon elkötelezett Miskolc fejlesztése mellett

Megosztás

„Azért fejleszt az Avalon városszerte, hogy Miskolc egy olyan élhető településsé váljon, ahová szívesen jönnek nagy beruházók” – többek között erről beszélt Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezetője a június végén megrendezett Hodobay-konferencián, melynek éppen a cég Zsigmondy utcai irodaháza adott otthont.

Tóth Róbert ezt követően az Avalon eddigi és tervezett fejlesztéseiről beszélt, mint mondta, eddigi projektjeik feltették Miskolcot egy olyan térképre, ahová minden város vágyik, és nagy terveik vannak, melyeknek küszöbön áll a megvalósítása.

– Egy városba érkező befektetőnek arra van szüksége, hogy az idetelepülő vezetői, topmenedzserei megfelelő iskolába tudják járatni gyermekeiket, mi éppen ezért valósítottuk meg helyben az Avalon Nemzetközi Iskoláját, melyet folyamatosan fejlesztünk. Szüksége van megfelelő minőségű lakhatásra, szórakozási lehetőségekre is, ezeken a területeken mind jelen vagyunk már saját beruházásokkal – mondta el Tóth Róbert.

A fentiek mellett pedig – folytatta – modern, A-kategóriás irodaházakra is szükség van, éppen ezért építették meg a Zsigmondy utca 2. szám alatt a régi Északterv épület felújításával az East Gate Officest, vagyis az EGO-irodaházat. „Azzal, hogy ez az épület létrejött és megspékeltük egy olyan étteremmel, mely a világ bármely pontján megállná a helyét, nemcsak minőségi irodaházat biztosítottunk, de a szigorúan vett miskolci belváros határait is kitoltuk, ráadásul egy rozsdaövezet újjászületésének adtuk meg ezzel a kezdőlökést” – sorolta.

Tóth Róbert kitért arra is, hogy a Futó utcán a régi Matáv-ház is a tulajdonukba került, itt apartmanhotelt alakítottak ki, amely külföldi munkavállalók lakhatását biztosítja, de megvásárolták az egykori központi leánykollégiumot is, melyet szintén fel fognak újítani: ettől a belváros további fejlődését várják. Mint ahogyan a Szent István térre tervezett lakóépülettől is, mely a közelmúltban kapta meg az önkormányzattól a Szent István tér 1. közigazgatási címet. „Az itt megépülő társasház újabb mérföldkő lesz a belváros megújítására és nagyszerű lehetőséget fog kínálni azoknak, akik be szeretnének költözni a belvárosba” – hangsúlyozta.

– Elkötelezettek vagyunk Miskolc iránt, ezért célunk, hogy javítsuk Miskolcnak azt a fajta tőkevonzó képességét, amivel a város be tud lépni azoknak a dinamikusan fejlődő nagyvárosoknak a sorába, ahová vágyakozik. A Hodobay-programtól mi azt várjuk, hogy annak részeként létrejöjjön egy stratégiai megállapodás a komoly befektetők és az önkormányzat között, kizárva ezzel a spekulatív tőkét. Ebben a megállapodásban a beruházók komoly kötelezettségeket vállalnának annak érdekében, hogy tervezett fejlesztéseiket belátható időn belül megvalósítsák, az önkormányzat pedig azt vállalná, hogy minden segítséget megad ehhez számukra. Mi akkor tudunk hatékonyan fejleszteni és Miskolcért dolgozni, ha ezt megkapjuk – zárta Tóth Róbert. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek