Kajdi Csaba tavasszal elfoglalta Brüsszelt – ősszel megcélozza a DVTK Arénát

Megosztás

Kajdi Csaba, akit sokan csak Cylaként ismernek, egy rendkívül szellemes és üdítő jelenség a közösségi médiában. Aki látja, pláne, aki személyesen találkozik vele, az többnyire a követője lesz – mint, ahogy ezt öt évvel ezelőtt ő maga is megjósolta, amikor topmodelleket is felmutató ügynöksége mellett tartalmakat kezdett készíteni. A Borsod24 tudósítója a négynapos brüsszeli látogatásáról kérdezte a háromszázezer követővel bíró influenszert.

Cyla korábban már Strasbourgban is járt Donáth Anna személyes meghívására, ez szerinte „felkeltette az Európai Parlament kommunikációs képviseletének az érdeklődését, hogy mi lenne, ha Brüsszelbe ellátogatna.” Ellenzéki és a kormánypárti médiumok újságíróival érkezett Brüsszelbe az influenszer.

„Függetlenként utaztam azzal a céllal, hogy bemutassam azt a szervezetet, amit mi 2004-ben, pont 20 éve választottunk, hogy ehhez a közösséghez akarunk tartozni, ezért jöttem Brüsszelbe. Tekintve, hogy az utóbbi tízen évben egyre kevesebb a pozitív információnk az Európai Unióról, azt gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha ezt objektíven bemutathatnám; mert ahogyan az EU be van mutatva nekünk, azt nem feltétlen gondolnám az igazságnak.”

„Magyarországon folyamatosan unióellenes kampányok folynak; mert az unió nem ért egyet azzal, ahogyan a magyar kormány működik; és ezt valahogy tisztítani kell az emberek fejében, hogy ne egy irányított propaganda szemüvegén keresztül lássák az emberek az uniót. Én nem akarok egy párt mellett se lenni, elnézve a celebeket itt Magyarországon, nekem elveim vannak, pártjaim nincsenek. “

Kajdi Csaba nem arról beszél követőinek, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság mennyire szuper: nem minősíteni akarja a döntéseket a migrációval meg Ukrajnával kapcsolatosan, hanem azt akarja bemutatni, hogyan működik ez a nagy európai család, és milyen érzés számára a tagja lenni.

Cyla láthatóan nagyon jól érezte magát ebben a kozmopolita közegben, hiszen: „mi magyarok elszoktunk ettől, elképesztően bezárkóztunk, mint a sündisznók, olyanok vagyunk; pedig nyitnunk kellene, és érezni azt a közösségi szeretetet, ami körbevesz minket.”

Kajdi Csaba influenszer brüsszeli tudósítása

Áprilisi látogatása során követőinek bemutatta az Európai Bizottság (a Berlaymont) és az Európai Parlament épületét, a várost és Belgiumot; felidézte a múlt eseményeit, történelmi döntéseit. Elsétált a San Michele katedrálishoz, a Grand–Place-hoz, megnézte a pisilő kisfiút (Manneken Pis-t), sőt azt az ereszcsatornát is, ahol 2020. november 27-én éjjel Szájer József (EP-képviselő) lecsúszott, és karrierje végéhez érkezett.

Több mint háromszázezres táborral bír az ismert internetes platformokon, ahol az emberek a könnyű és gyors híreket kedvelik, a szalagcímeket pörgetik. A témák sokszínűsége, az egyedi nyelv és a humor fogja meg a rajongóit, a 18 év felettieket. Az általa közölt néhány perces videóknak többnyire szórakoztató (de edukációs célja is) van.

Stílusa se nem bántó, se nem kioktató, de van benne kritikai él. Mindeközben kevesen tudják, hogy Kajdi Csaba több nyelven beszél, széles műveltséggel bír, könnyedén nyúl közéleti témákhoz. Amikor utazik, erről szólnak a Cyla Tours darabjai, mint például a brüsszeli, akkor felkészül; de nem olyan mint egy történelemkönyv, a hiba lehetősége sincs kizárva. Spontán ingerek is érik, ilyen volt találkozása Gáspár Győzővel Brüsszel belvárosában, ahol Győzike üvöltött utána egy „Szevász Kájdi“-t.

2024. szeptember 13-án Miskolc meghódítására is kísérletet tesz – na, nem Győzike, hanem – Kajdi Csaba, aki a DVTK Arénába hozza el a „Nagy Cyla sztori”-t. Humoros estjére szeretettel várja: „ókövetők, újkövetők, kikövetők, bekövetők és mindenki más érkezését.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek