Szezonváró tortakincsek a Desszertem cukrászdában

Megosztás

Egyre nagyobb az érdeklődés az egészséges desszertek iránt, sokan keresik a cukormentes, különféle magokat tartalmazó, korszerű módszerrel készült süteményeket. A miskolci Desszertem erre is kínál megoldást.

Miskolcon az egyik közkedvelt cukrászda a színház szomszédságában a Desszertem, ahol még ülőhelyet is alig találni, ezen a hűvös tavaszon. Érdemes tudni, hogy itt tartják ezen a hétvégén a szezonváró tortakincsek bemutatóját azok a cukrászok, akik művészi igénnyel készítik desszertjeiket.

A tavaszi kollekciót Vargáné Bodnár Henriett alapító-üzletvezető mutatta be csütörtökön a sajtó számára.

Ezen a hétvégén tálcára és tányérra kerülnek az izgalmas ízkombinációk, amelyben megjelennek például a tökmagból készített, úgynevezett ganache, ez tulajdonképp egy krém, ami többféle alapanyaggal bővíthető, például szedret, ánizst és rózsaszamócát is magában foglalhat, sőt pisztáciát is. A süteményekben megtalálhatók a legjobb minőségű csokoládék, viszont nem tartalmaznak adalékanyagokat. Az új technológiával előállított süteménykészítésre oktatják tanulóikat, mert fontosnak tartják az utánpótlás nevelést. Ehhez minden korszerű gép és eszköz is rendelkezésükre áll.

A hagyományos sütemények, mint a dobos torta is kicsit másként készülnek náluk, hiszen alkalmazzák a legújabb technológiákat, bár a sütemények árfekvése nem mondható alacsonynak, viszont a minőségi ízhatásokat értékeli a miskolci közönség. Hamarosan itt a fagylalt szezon, s ebben a cukrászdában igazi főzött fagylaltot kínálnak a desszert rajongóknak.

Árak:

Szicíliai pisztácia torta ára
6 szelet: 10.500 Ft
10 szelet: 14.900 Ft
14 szelet: 20.300 Ft

Mentes torták:
6 szelet 11.500 Ft
10 szelet 17.900 Ft
14 szelet 21.900 Ft

Szerző és fotók: M.Vadas Zsuzsa

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek