Nemsokára elkészül a perecesi létesítmény felújítása

Megosztás

Még az alsó kövezeten van némi tennivaló és készen lesz a tízmillió forintból kipofozott perecesi ravatalozó.

Perecesen, a templom mellett található a vasbetonból készített apró ravatalozó, amelyet ma raktárként hasznosítanak, talán nem függetlenül attól, hogy – a helyiek szerint – már évtizedek óta erőteljesen megdőlve áll, mint Olaszországban a pisai ferde torony. És ahhoz hasonlóan ez a dőlés sem jelent közvetlen veszélyt az emberekre, ezzel együtt azonban nem használják eredeti funkciójában – részletezi a Minap.

Erre a célra az épület előtti téren állítottak fel egy faszerkezetű, fedett, de oldalról nyitott ravatalozót, amely állapota az évek alatt erősen leromlott, ezért határozta el tavaly az önkormányzat, Bazin Levente, a kerület önkormányzati képviselője ösztönzésére, hogy saját forrásból újat építenek a városrész számára. 

A képviselő pénteken a helyszínen győződött meg arról, hogy a munkálatok jól haladnak, néhány hét és elkészül az új ravatalozó, amely elődjéhez hasonlóan faszerkezetű, fedett és oldalról nyitott lesz, megújított, erős beton alappal, amelyre éppen ezekben a napokban rakták le a díszkő burkolatot. 

A munka a téli időszakban szünetelt, de tavasszal folytatták, ma már áll a felépítmény, éppen az alatta lévő díszburkolatot rakják le. Ez lényegében az utolsó fázis, amint elkészült, használatba vehetik. 
– Amint ez a rész elkészül és átadjuk a ravatalozót, a következő terv a mögötte lévő, kissé megdőlt épület elbontása. Ezt most raktárként használják, de szeretnénk ehelyett is újat építeni, ahogy majd a város anyagi forrásai engedik. Ez már a következő évben valósulhat meg – vázolta a tervet Bazin Levente.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek