Ilyen is csak Borsodban fordulhat elő – különleges kórházi wifi-router

Megosztás

A Miskolci Megyei Kórházban készült kép futótűzként terjed az interneten, érthető módon. Nemcsak a kapcsolatot kell biztonságossá tenni, hanem az eszközt tároló helyet is. Konkrétan egy átalakított széfben van a router. Itt kell élnünk, hogy elhiggyük.

Az Átlátszóhoz köthető Vastagbőr című híroldal külön ki van hegyezve az ehhez hasonló különlegességekre, most Miskolcnak is messzire vitték a nem túl jó hírét. Ez egyáltalán nem a kórház hibája, hogy meg akarja védeni a tárgyi értékeit, sokkal inkább a pocsék közbiztonságé.

A Borsod24 szerkesztőségéhez is eljuttatott képet tartalmazó eredeti poszt is olyan címmel ment ki, hogy “Rendet csinált a Sándor!” – ezzel arra utalva, hogy 2010-ben a Fidesz hatalomátvétele előtt Pintér Sándor belügyminiszter magabiztosan kijelentve megígérte, hogy két hét alatt rendet tesz az országban, ami a bűncselekményeket illeti. A jelek szerint itt megyénkben is csak mérsékelt sikerrel jött össze ez az ígéret. Igaz, aki BAZ megyében lakik (Miskolcra is igaz), az pontosan tudja, milyen itt a közbiztonság, ez pedig sajnálatos módon semmilyen javulást nem mutat a 14 évvel ezelőtti állapothoz képest, sőt…

2010-ben még nem volt elvárás, hogy a kórházakban wifi-lefedettség legyen, most viszont már alapnak számít. A Miskolci Megyei Kórházban pedig a fénykép alapján egy igen különlegesen kialakított széffel (!) kell védeni a wifi-routert az épületen belül. A poszt hozzászólói között többen is feltették a kérdést, hogy vajon hányszor lophatták el ezt az eszközt az utóbbi években, hogy ilyen módon kell védeni a lopástól. Az eszközöket még csak-csak, az internetes tartalmakat viszont sokkal nehezebb védeni. Egy másik borsodi hozzászóló pedig még azt is hozzátette, hogy valóban itt kell élni ahhoz, hogy elhiggyük.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek