Karbantartás miatt bezár a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő 

Megosztás

A szokásos tavaszi karbantartás miatt bezárt a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő. A munkálatok közel három hétig, április 27-ig tartanak, ezt követően ismét várják a kikapcsolódni és fürdőzni vágyókat.

– A karbantartási feladatokat két részre lehet osztani – nyilatkozta a Tiszaújvárosi Krónikának Szénégető István, a fürdő üzemeltetési vezetője. 

– Az egyik nagy csoport a gépészeti javítások, ebbe beletartoznak a vízgépészeti berendezések karbantartása, szivattyúk, hőcserélők, motorok, csővezetékrendszerek és a termálvíztározók tisztítása. A munkálatok másik nagy része az épületben és a kültéri medencékben lévő sérült burkolatoknak a helyreállítása, ezen kívül tisztasági festéseket végzünk, és nem maradhatnak el a takarítási feladatok sem. Egy nagyobb projektbe is belevágtunk. Már folyamatban van egy gázmotor telepítése, ezért aktuális az elektromos elosztószekrénynek a cseréje is, ami már majdnem készen is van. Erre azért volt szükség, mert a kitermelt termálvíz nagy mennyiségű metángázt tartalmaz és a gázmotor segítségével ezt el tudjuk majd égetni, így elektromos áramot tudunk termelni. 

Már jó ideje tervezzük az erre alkalmas gázmotor beszerzését, de most az energiaárak változása miatt nagyon aktuálissá vált. A régi elosztószekrény nem volt alkalmas arra, hogy a termelt többletáramot fogadni tudja, ezért mindenképpen új szekrényt kellett telepíteni. A gázmotor üzembe helyezése után az általa megtermelt áram a fürdő áramellátásának csaknem a felét fogja tudni biztosítani. 

Tegnap arról számoltunk be, hogy Miskolcon is bezár egy időre a Selyemréti Strandfürdő, ott is a szokásos tavaszi karbantartási munkálatokat végzik a szakemberek. A további részletekről itt olvashat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek