Az elmúlt közel négy évben annyi szociális tűzifát kaptak a rászorulók Miskolcon, mint korábban soha

Megosztás

A nehéz sorsú miskolciak közel 3000 köbméter szociális tűzifához jutottak a városvezetés segítségével.

Fodor Zoltán, a szociális bizottság elnökként, a város alpolgármesteri megbízottjaként koordinálta az elmúlt években Miskolc szociális tűzifa programját a MESZEGYI és a Városgazda részvételével – számolt be erről a Minap. Mint elmondta, a 2023-2024-es akció április második felében záródik, amikor a jó idő beköszöntével egyre kevesebbet kell fűteni. A Nádasréten április 16-án és 17-én, a Kabar utcai telephelyen április 16-án, a lyukóbányai közösségi háznál április 17-én vehetik át a fát azok, akik jelentkeztek és befogadták az igényüket. A két nap alatt összesen 200 köbméter tekézett fát, egyköbméter tűzrevalót tartalmazó csomagot osztanak ki a rászorulók között. Ezzel a mennyiséggel a városvezetés közel 3000 köbméter fát adományozott a miskolciaknak 2020 ősze és az idei év tavasza között.

Az igénylés feltételei nem változtak az évek során, a jelentkezéseket a MESZEGYI területileg illetékes irodája fogadta, a jogosultság elbírálását követően ott kaptak értesítést az átvétel helyszínéről is.

A kiosztható faanyag annak köszönhető, hogy a kiszáradt, viharkárt szenvedett fák részeit a Városgazda Nádasréti telepére szállította és feldolgozta. Amikor olyan beruházás történik a városban, ahol muszáj fát kivágni, azokból is szociális tűzifacsomagot készítettek a Városgazda munkatársai.

Fodor Zoltán egyértelművé tette, ősszel is folytatódik a szociális tűzifaosztás, már a nyár folyamán a Városgazda dolgozói előkészítik az őszi osztáshoz a beszállított alapanyagot. A képviselő megköszönte a MESZEGYI sok dolgozójának, hogy az elmúlt években nagyon alapos és minden részletre kiterjedő munkát végeztek a siker érdekében, továbbá a Miskolci Városgazda dolgozóinak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a rekord mennyiségű miskolci szociális tűzifát kiosztó program.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek