Két hónappal siet a természet, már most megjelentek az első tiszavirágok

Megosztás

Rendkívül szokatlan az enyhe, már-már meleg időjárás február óta, a természet is korábban ébredt. Egyik ikonikus hírességünk, a kérész is nagyon siet, már most megfigyelhető jó néhány példány megjelenése.

Pedig csak június közepén lenne ildomos.

Hazánk egyik, ha nem a legszebb természeti jelensége a tiszavirágzás, melyet általában június közepén, vagy második felében csodálhatunk meg az időjárás függvényében. Azonban az idei évben elég szokatlan az időjárásunk, már februárban is sokszor tavaszi időben volt részünk, az elmúlt két hétben pedig sokszor úgy érezhettünk magunkat, mintha június eleje lenne. Emiatt a természet is hamarabb ébredt, és nagyjából 3-4 héttel előrébb jár, mint a megszokott. Ez persze hatással van az állatvilágra is.

Viszont ami meglepő, hogy már most, a természetes megjelenésükhöz képest nagyjából két hónappal korábban megjelentek az első tiszavirágok a Közép-Tisza felső szakaszán, Tiszalöknél. Egy példányról felvételt is született, ahogy az az egyik olvasó kapuján megpihent – a fotót az Időkép.hu tette közzé.

Kapcsolódó cikkek