Egy igazi rémálom: patkány a ház körül

Megosztás

Ahhoz, hogy tudja hogyan érdemes elbánni ezzel a förtelmes ellenféllel, érdemes közelebbről is megismerni a patkány szokásait és a jellemzőit. Hiszen ezt az állatot nem egyszerű átverni, hamar kiszagolja, ha ártani szeretnénk neki.

Házilag is felvehető a küzdelem?

A patkányok elszaporodása nemcsak rossz érzéssel tölti el az embert, hanem egy valós közegészségügyi veszélyt is jelent. Pont ezért, nem érdemes félvállról venni a problémát, és minél előbb meg kell kezdeni az irtást a Csapdashop.hu rágcsálóirtóival.

Persze ez sokszor nem egyszerű, és gyakran hallani azt a panaszt, hogy semmi értelme a különböző szereknek! Nem állítjuk, hogy ez a vád alaptalan lenne, viszont a probléma oka valószínűleg nem a rágcsálóirtószerek erősségében keresendő, sokkal inkább a kihelyezés technikájában, illetve a hatóanyagok rotációjának elmaradásában!

A jó hír viszont, hogy ezekre mind létezik megoldás és mindenki számára elérhető! Az első és legfontosabb szabály: minden esetben rögzítse a patkánymérget drótra, vagy nyársra. Lehetőleg használjon erre a célra fejlesztett patkányládát! Amennyiben hagyja, hogy a patkány elvigye a helyszínről az irtószert, úgy nemcsak veszélyt okoz a házi állatok számára az esetleg elejtett pépekkel, hanem jó úton halad a teljes eredménytelenség felé is, mivel ezután a vándorpatkány általában beraktározza a mérget és többet már nem nyúl hozzá!

Legalább ennyire fontos a hatóanyagok váltott használata. Ezen kívül érdemes lehet az erősebb (alacsonyabb LD50 értékű) rágcsálóirtószer hatóanyagok választása. Az említett Csapdashop.hu websohpjában például több olyan szer található, amely brodifakum, difenakum és flokumafen hatóanyagot tartalmaz a legelterjedtebb bromadiolon hatóanyagú készítményeken felül. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy ezek valóban hatásosak és eredményesek.

Mire jó a patkányláda?

A biztonsági szempontokon felül, az irtás eredményességéhez is nagyban hozzájárulnak a jó minőségű, kulcs segítségével zárható etetőládák. A patkányok sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat a már megszokott etetőhelyeken, így nagyobb mennyiségben fogyasztanak és rendszeresen visszatérnek.

Ahhoz, hogy hatékonyan léphessen fel a patkányok ellen, érdemes a megoldáshoz tartozó összes elemet beszerezni. Ilyen például az élvefogó patkánycsapda, az etetőláda, vagy az irtószer.

Jó minőségű eszközök jelentik a sikert

A legjobb ereményhez a patkányok által legkedveltebb anyagot érdemes alkalmazni, amit akkor is megeszik az állat, ha másféle ételhez is hozzájut. Emellett a láda vagy az alagút kialakításának is természetesnek kell lennie, mivel csak ebben az esetben fog a patkány hozzászokni és megbízni benne.

Persze a részletes kihelyezési leírások, és a jó minőségű patkánymérgek elengedhetetlenek a sikerhez. A professzionális etetőládával és a megfelelő rögzítőnyársakkal még az elhordott pépek problémája is könnyen orvosolható. 

Téves tehát az az elképzelés, hogy házilag nem lehet felvenni a harcot a patkányokkal. Csupán megbízható, évek óta irtással foglalkozó webshopban kell vásárolni, ahol már rengeteg tapasztalat áll rendelkezésre.

Kapcsolódó cikkek