A szabadon álló kádak reneszánsza

Megosztás

Régen a térben, sokszor a szoba közepén álló kádak voltak elterjedtek, sőt csak ilyeneket használtak az emberek otthonaikban. Ennek oka abban keresendő, hogy nem volt megfelelő technológia ahhoz, hogy a kádat esztétikusan és praktikusan a falhoz lehessen rögzíteni, építeni.

Ma már más a helyzet, és az otthonok nagy részében praktikus és helykihasználásbeli okokból kifolyólag alapvetően olyan beépített kádakkal találkozhatunk, amelyek valamely fal mentén, vagy sarokba beépítve kaptak helyet. Ugyanakkor, ahol a helykínálat és a szoba kialakítása lehetővé teszi, újra egyre többen döntenek a szabadon álló kádak vásárlása mellett. Az M-Acryl szabadon álló kádjai között bárki megtalálhatja a kedvére való darabot.

Feldobja, különlegessé teszi a fürdőt

Egy szabadon álló kád önmagában látványosságnak számít. Egyrészt nem találkozhatunk vele minden otthonban, másrészt érdekes kettősség jellemzi, egyszerre sugároz letisztultságot és eleganciát, ugyanakkor az elhelyezés merészsége különleges, extravagáns hatást kelt. Nem csak a helyiséget dobja fel, de akárcsak egy autó esetében, a tulajdonos határozott személyiségéről és jellemvonásairól is árulkodhat, hogy nem egy tucat termékkel rendezi be a fürdőszobát.

Előnyök

Ezek a kádak általában különleges formavilággal rendelkeznek, az egészen egyszerű, letisztult daraboktól, a merész vonalvezetésű termékekig. A tervezők fantáziájának semmi sem kell, hogy gátat szabjon, hiszen ezek a modellek bárhol elhelyezhetőek. Nem kell a falhoz illeszkedniük, vagy sarokba beépíthetőnek lenniük.

Méretükből és kialakításukból, valamint elhelyezésükből adódóan jellemzően kényelmesebbek hagyományos társaiknál. Nagyobb szabadságot biztosítanak a használójának, aki fürdőzés közben nem érzi bezárva magát, hiszen bármerre tekint, szabad tér veszi körül, nem pedig egy fal vagy falak nyomasztó látványa és közelsége.

Elhelyezésüket illetően teljes szabadságot kapunk. Ha szeretnénk közel rakni az ablakhoz, hogy élvezhessük a kilátást, gond nélkül megtehetjük, de ha jobban szeretünk bekuckózni egy meghitt fürdőzés során, arra is lehetőségünk nyílik.

Milyen szempontokat tartsunk szem előtt vásárláskor?

Kádat hosszú időre vásárolunk, nem szeretnénk évente cserélni azt. Emiatt csak megbízható gyártó, magas minőségű termékei közül érdemes válogatni. Nem ritka, hogy 10-15 év garanciát is vállalnak a piacon szereplő vállalatok termékeikre. Próbáljunk ezek közül válogatni.

Figyeljünk a megfelelő felület kiválasztására. Nagyon el tudja rontani az összhatást egy megsárgult kádbelső vagy egy kirepedezett burkolat. Szabadon álló kádak esetén különösen nagy jelentőséggel bír a lábak tartóssága, strapabírósága és megjelenése, erre szintén fordítsunk figyelmet.

Alaposan átgondolt kiválasztási folyamat mellett, egy szabadon álló kád hosszú évtizedekig fürdőszobánk, és egyben egész lakásunk ékszerköve lehet.

Kapcsolódó cikkek