Helybe viszik Miskolcon a szűrővizsgálatokat, szűk egy hét alatt öt helyszín a városon belül

Megosztás

Megyeszékhelyünk nagyon sok lakója nem jut el különböző szűrővizsgálatokra ilyen vagy olyan okból. Ma Görömbölyön parkolt le az orvosi diagnosztikát és szakembereket helybe szállító busz, a következő napokban pedig további négy helyszínen vehetjük igénybe a szolgáltatásokat. Ez is fontos állomás a betegségekkel szembeni küzdelemben.

A „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” című program a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház munkatársaival együttműködésben valósul meg. A program során egy szűrőbusszal megtámogatva járják be a várost, amellyel csütörtökön a túra első helyszínén, a Görömbölyi Művelődési Ház előtt parkoltak le a szűréseket végző szakemberek. 

Szabó Miklós, a megyei központi kórház orvosigazgató-helyettese elmondta, a kitelepülésen a méhnyakszűrés, a szájüregi rákszűrés, a bőrdaganatszűrés, a prosztatavizsgálat és a hallásszűrés mellett vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint- és oxigénszaturáció-mérést is végeznek a munkatársai. Természetesen szabadon választható, ki, milyen vizsgálatra tart igényt, egy gyors regisztráció után. 

Az orvosigazgató-helyettes nyomatékosította, az emberek nem elég aktívak és egészségtudatosak, nagyon nehéz őket rávenni arra, hogy elmenjenek rendszeresen szűrővizsgálatokra, pedig a korai felismerés életet menthet. Ezért hozzák ők helybe, szinte szó szerint négy keréken a lehetőséget, hogy minél többen éljenek ezzel az eséllyel – tudhattuk meg a Minap.hu írásából.

A „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program folytatódik, még négy további helyszínen: 
•  2024.04.12  Miskolc – Hejőcsaba, Sütő János u.42 (Gárdonyi Művelődési Ház), 9:00-15: 00 óra között
• 2024.04.15   Miskolc – Középszer u.5.(Napraforgó Óvoda), 9:00-15: 00 óra között
• 2024.04.16   Miskolc – Szentpéteri kapu 66 (20 emeletes bérház előtt),  9:00-15: 00 óra között
• 2024.04.17   Miskolc – Görgey Artúr u.11. (II. Rákóczi Ferenc könyvtár mellett) 9:00-15: 00 óra között

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek