Amerika házhoz jött Miskolcon

Amerika Nap a Zrínyiben

Megosztás

Az Egyesült Államok Nagykövetségének van egy olyan programja, hogy házhoz megy a követség. Ezúttal Miskolcra jöttek el, a Zrínyi Ilona Gimnáziumba.

Amerika Napot tartottak a miskolci középiskolában, amin ott voltak az Egyesült Államok Nagykövetségének munkatársai is. Népszerűsítették az országukat, tanulmányi és csereprogramokat mutattak be, és kötetlen előadásokat tartottak a diákoknak, többek közt arról, milyen is egy tengerészgyalogos élete.

Maradt idő a játékos programokra is, az egyik a Diplomacy Simulation volt, amin keresztül játékosan tekinthettek be a fiatalok a diplomácia világába. A Harmony Square nevű játék – mely magyar nyelven is elérhető az alábbi linken – pedig a dezinformáció világát mutatta be, ahol a tanulók kipróbálhatták magukat, mennyire esnek a félretájékoztatás áldozatául.

A különleges napon tipikus amerikai ételeket is kóstolhattak a miskolci középiskolások,

a filmekből már jól ismert muffinokat és az amerikai almás pitét, ami azért elég más, mint annak a magyar változata. Cserébe a zrínyisek is műsorral készültek a vendégeiknek, akik láthatóan jól érezték magukat. Nem csoda, a középiskola dráma tagozata tavaly ünnepelte negyedszázados jubileumát.

A nagykövetség munkatársainak nem ez az első ilyen akciója, korábban volt már ilyen nagykövetségi Amerika Nap más középiskolákban is megyénkben, az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképzőjében, a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumban, de rendre járnak más részére is az országnak.

FBI ügynök érkezett az Árpád Vezér Gimnáziumba

Amerika napot tarthattak a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumban. Nem maguktól beszéltek az országról és lehetőségeiről, hanem az Egyesület Államok Budapesti Nagykövetségének diplomatái, munkatársai érkeztek a gimnazistákhoz. A legnagyobb meglepetésükre egy valódi FBI különleges ügynök is előadást tartott a fiataloknak.

Az iskolák pályázhatnak egy ilyen rendezvényre, amit a követség honlapján tehetnek meg május 10-ig.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek