Az elcsavargott bagolypalánta esete a madármentőkkel

Megosztás

Alig engedték szabadon az előzőt, máris egy olyan, fejlett kis baglyot találtak meg a Mályi Madármentő állomás munkatársai, aki már másodjára indult felfedezőútra. Csakhogy ezúttal a kaland majdnem rosszul végződött. Innentől a a szakemberek felügyelete alatt cseperedhet föl a csöppség.

Szinte nem telik el nap újabb kis rászoruló állat mentése nélkül a Mályi Madármentő állomáson. A hétvégén egy hód szeretett volna ejtőzni a barlangfürdőben, de nem sikerült neki: a leeresztett medencében rekedt gátépítő állatot elfogták és távolabb engedték szabadon.

Vasárnap este már a rendőrség kereste az elhivatott természetvédőket, miszerint Rudabányán egy férfi talált egy baglyot. Két napja már egy hölgy is felhívta valószínűleg ugyanezzel a bagollyal kapcsolatban őket – tájékoztatta a Borsod24-et Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás alapítója és vezetője.

Tegnap este azonban újra lekerült a fáról, és már ötszáz méterrel odébb találták meg az út közepén és nem akart lábra állni, ezért este autóba ültek és kimentették. Szerencsére törése nincs, de kicsit gyenge az állat. Természetesen felnevelik, és utána szabadon fogják engedni.

A Mályi Madármentő állomáson mindig sok a vendég. A gólyától a fecskén át cinegéig és a még apróbb madarakig, valamint a kiscicától a hörcsögön és nyuszin át a mókusokig, kisállatok garmadája lel menedéket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei családi házban. A madarak és kisállatok befogadására alkalmas állomáson áramütést szenvedett, vagy egyéb módon sérült állatok, és elárvult kicsinyeik érkeznek minden nap. Lehoczky Krisztián és felesége még 2013-ban alapította a Mályi természetvédő egyesületet és onnantól kezdve sokan folyamatosan hozzájuk fordulnak segítségért, akik a megyében és azon túl is látszólag sérült, beteg állatokkal találkoznak. A Hortobágyi és az Aggteleki Nemzeti Parkkal is folyamatosan kapcsolatban állnak.

Fotó: Madármentő Állomás Mályi Facebook oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek