Sünöket és egy macskabagolyt engedtek szabadon a madármentők

Megosztás

A húsvéti ünnepek alatt sem áll le az élet a Borsod-Abaúj-Zemplén megye országosan ismert természetvédőinél. A Mályi Madármentő állomás munkatársai több szerencsétlenül járt kisállat szabadságát adták vissza a napokban, helyreállítva ezzel természet rendjét.

A legutóbb arról számoltunk be, hogyan helyeztek biztonságba egy sárospataki rétisast. A napokban a Madármentő Állomás Mályi nevű Facebook csoportban örömteli pillanatokat osztottak meg. Szabadon engedték azokat a megmentett vadállatokat, akik már képesek önállóan ellátni magukat.

Sün Balázs végre szabadlábon.
A gyermekmesék hőse is visszatérhetett a természetbe

Sün újszülöttek érkeztek 2023 nyarán a mályi madármentőkhöz, akiket eleinte még tápszerrel etettek. Szerencsére, azóta szépen felcseperedtek és a sün testvérek végre megtapasztalhatják a szabad életet.

Egy macskabagoly költött éppen sajnos azon a hatalmas fán, amit egy diósgyőri cég telephelyén, március 14-én vágtak ki. Legalábbis a tojó madár kotlófoltja ezt bizonyítja. Ha a fészekaljat már nem is, a rossz állapotba került ragadozó madarat még sikerült megmenteni. Felgyógyulása után örömmel kelt szárnyra, hogy új életet kezdhessen.

Felszállási engedélyt kapott a macskabagoly.
Lehoczky Krisztián szabadon engedte a szerencsés madarat

A Mályi Madármentő állomáson mindig sok a vendég. A gólyától a fecskén át a cinegéig és a még apróbb madarakig, valamint a kiscicától a hörcsögön és nyuszin át a mókusokig, kisállatok garmadája lel menedéket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei családi házban. A madarak és kisállatok befogadására alkalmas állomáson áramütést szenvedett, vagy egyéb módon sérült állatok, és elárvult kicsinyeik érkeznek minden nap. Lehoczky Krisztián és felesége még 2013-ban alapította a Mályi természetvédő egyesületet és onnantól kezdve sokan folyamatosan hozzájuk fordulnak segítségért, akik a megyében és azon túl is látszólag sérült, beteg állatokkal találkoznak. A Hortobágyi és az Aggteleki Nemzeti Parkkal is folyamatosan kapcsolatban állnak.

Fotó: Madármentő Állomás Mályi Facebook-csoportja

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek