Miskolc érted fejlődik: több orvosi rendelő megújult az elmúlt években

Megosztás

A miskolci önkormányzat számára kiemelten fontos a település egészségügyi intézményeinek felújítása, korszerűsítése. Az elmúlt években közel tíz darab rendelőt felújítására kerülhetett sor.

A Corvin utca 11. szám alatti körzeti gyermekorvosi rendelő két körzetet ellátó rendelőből és 4 védőnői szolgálatból áll. Az épület a hetvenes évek második felében épült, épületszerkezetei elavultak, felújításra szorultak, sem az energetikai sem az akadálymentesítési előírásoknak nem feleltek meg. A projekt célja volt a rendelő teljes infrastrukturális fejlesztése. A beruházás magában foglalta az intézmény festését, burkolását, az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, valamint sor került az épületgépészet és elektromosság korszerűsítésére is. Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a rendelő előtt, a Corvin utca 11. szám alatt mozgássérült parkoló került kialakításra.

A Bajcsy-Zsilinszky úti orvosi rendelő a miskolci 18-as és 19-es körzet ellátásáról gondoskodik. A háziorvosi tevékenység a Bajcsy-Zsilinszky út 10. szám alatt található társasház földszintjén folyik. Az épület a hatvanas évek második felében épült, épületszerkezetileg elavult.  A projekt eredményeként a betegellátás minőségében jelentős javulás következett be, a betegek, valamint az ellátó személyzet komfortérzékének javításával. Az energetikai felújítás eredményeként egy gazdaságosabban működő rendelő üzemeltethető.

A Győri kapu 99. szám alatti házi orvosi rendelő négy körzetet ellátó rendelő. Az épület az ötvenes évek végén épült, felújításra szorult. Sem az energetikai sem az akadálymentesítési előírásoknak nem felelt meg. A beruházás magában foglalta az intézmény festését, burkolását, az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, valamint sor került az épületgépészet és elektromosság korszerűsítésére is. 

A Kiss Ernő úti orvosi rendelő a hatvanas évek második felében épült, épületszerkezetileg elavult, felújításra szorult. A projekt eredményeként a betegellátás minőségében jelentős javulás következett be, a betegek, valamint az ellátó személyzet komfortérzékének javításával.

Bacsinszky utcai orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése: A projekt során megújult rendelőben 1 db felnőtt orvosi rendelő (2 körzet), 1 db gyermek orvosi rendelő és 1 db védőnői szolgálat működik. A korábbi épület alapterülete már nem elégítette ki a mai elvárásokat, a funkciók szűkösen, már – már a biztonságos működést sem tették lehetővé, így vált szükségessé a rendelő bővítése, a mai igényeknek megfelelő elrendezéssel, funkciókkal és méretekkel.

Fotó: Lyukóvölgyi rendelő/Minap

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek