Fejlődik Miskolc kulturális élete, új épülettel bővül a Herman Ottó Múzeum

Megosztás

A tereprendezés már júliusban elkezdődött, azóta is folyamatosan zajlanak a munkálatok, hogy a Görgey utcai központi épület tovább bővülhessen.

A Görgey Artúr utcán található épületet eredetileg 1953-ban adták át mint pártházat. Ezt követően, 1979-ben költözött be a múzeum elődje, majd a következő jeles dátumra 2013-ig kellett várni, amikor is megépült a Pannon-tenger Múzeum. Ezt a sort egészíti ki a főépület mögötti új kiállító egység. A bővítés részleteit és képeit a Minap.hu cikkéből ismerhettük meg.

Amellett, hogy a mostanra szűkössé vált főépületben komfortosabb lesz a munka, az új épületrész funkciójából adódóan felszabadul az eddigi képtár helye. Időszakos kiállító teremként funkcionál majd tovább képzőművészeti és egyéb tematikájú tárlatok számára.

A fejlesztési projekt része emellett a bükkábrányi ősfák okán elkészült konzerváló csarnok felújítása is. A múzeumigazgató megjegyzi, hogy ez lehetővé teszi a 2015-ben elhunyt miskolci műgyűjtő, Barna György rendkívül értékes gyűjteményének a restaurálását és majdani méltó kiállítását.

Fotók: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek