Fantasztikus wellness szálloda épül Sátoraljaújhelyen

Megosztás

Sátoraljaújhely következő beruházása egy négycsillagos wellness szálloda skyterasszal, kiterjedt zöldtetővel. Már ki is írták a közbeszerzést.

A Natura 2000-es területek által szegélyezett sátoraljaújhelyi István Király útja 123. alatt lévő telek egy részét ősfás erdő borítja. Közepén a 70-es években épült Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont épületei állnak, melyek 2021-ben újultak meg a Csíki Barna Építésziroda és a Veszprémi Építész Műhely Kft. tervei alapján. Az uniós közbeszerzési értesítőben március 29-én megjelent dokumentum szerint ugyanerre a telekre tervez új, négycsillagos wellness szállodát építtetni az üdülőkomplexumot üzemeltető Várhegy Üdülő Kft. 

A dokumentum szerint egy 2650 négyzetméteres alapterületű, 50 vendégszobát kínáló épület felépítése a terv, 240 négyzetméteres wellness résszel, melyben szaunavilág, merülőmedence, pezsgőfürdő, masszázs- és sószoba is helyet kap majd, valamint öltözőblokkok a külsős vendégek számára. A tervben egy tetőszinti skyterasz funkció is szerepel, illetve az épülethez kapcsolódó terepszint alatti gazdasági-üzemeltetési helyiségek, és parkolók.

Az épület három részből áll: a két oldalsó szállásblokkból és az ezek által közrezárt középső kiszolgáló egységből. A középső részen kap helyet a főbejárat, a recepció lobbi és az ehhez kapcsolódó reggelizőtér az emeleten. A wellness részleg a 2. és a 3. emeleten kap majd helyet. 

“Az épület vasbeton vázszerkezettel, sáv és lemezalap kialakítással, falazott illetve szerelt vázkitöltő falakkal készül, a homlokzati tagolás a létrehozó teraszlemezek szintén vasbetonból készülnek az épületszerkezethez hőhídmegszakítóval csatlakozva.” – olvasható a dokumentumban, amely szerint a teraszlemezek homlokzati mellvédjei alumínium lemezes burkolatot kapnak. További részletek az építészfórum cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek