Hamarosan újra járható a pisztrángtelep melletti útszakasz

Megosztás

A szakemberek végeztek a pisztrángtelep melletti támfal újjáépítésével, így az útjavítási munkálatokat követően újra birtokba vehetik az útszakaszt az autósok.

Tavaly októberben számoltunk be a hírről, hogy hosszú évek után kijavítják a pisztrángtelep melletti útszakaszt. A töltés még 2018-ban csúszott meg ezért lámpás irányítás mellett csak az útpálya felén közlekedhettek az autók, a másik, völgy felőli forgalmi sávot lezárták.

A munkaterületet tavaly szeptember végén vette át a kivitelező és mostanra végzett is a támfal helyreállításával. A munkálatok során a területen az elmúlt hónapokban talajszegezéssel és lőtt beton alkalmazásával, majd vasbeton cölöpözéssel kialakították az alapot a sziklában mintegy három méter mélyen. Ezután a cölöpöket vasbeton fejgerendával kötötték össze, melyre úgynevezett gabion támfal került, és helyreállították a megrongálódott kő támfalat is.

A támfal elkészültével a kezdhetik meg az útszakasz javítási munkálatait. A Minap.hu kérdésére a közút arról tájékoztatott, hogy már nem sokáig lesz érvényben a jelzőlámpás irányítás. A hírportál kérdésére elárulták, hogy az új útpálya kivitelezése előreláthatóan április közepéig tart, ekkorra az aszfaltozással is végeznek a szakemberek, ezt követően lezárás már nem várható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Tajthy Ákos – Minap.hu

Kapcsolódó cikkek