Ezt beszélik: a független vidéki magyar média heti sajtószemléje

Megosztás

Kész az M80-as gyorsforgalmi út a magyar–osztrák határig, de onnan nincs folytatása, viszont újra van menetrend szerinti repülőjárat Pécs-Pogányból. Szavazási sebességben rekordot döntött a debreceni közgyűlés, újra csörgedezik a forrásvíz Sopronban és ritka látvány volt Kecskeméten: lovaskocsi vontatott a városban egy Suzukit. Interjú a „férfias” munkáról Bányai Kitti mérnökkel a szolnoki wellness-szálló építkezésén, Makón Orbán mondott beszédet és patkányok mászkálnak a veszprémi lakótelepen.

Borsod24: Terv született egy 35 éve félbehagyott építkezés befejezésére

Szenzációs ékkővé varázsolta egy diplomaterv Miskolc talán legtöbbet kritizált épületszörnyét. A Hejőparkban található tájseb nemcsak az arra járók, az egész város szemét bántja. Ha sikerülne befektetőt találni a forradalmi elképzelésre a 35 éve félbehagyott építkezéshez, egy olyan Kollektívház jöhetne létre, ami az Egyetemváros közelsége miatt a fiatalokat célzó lakóépületté változhat – írta meg a Borsod24.

Debreciner: 133 másodpercenként szavazták meg az előterjesztéseket Debrecen közgyűlésében

A helyhatósági választások közeledtével a debreceni közéletre odafigyelők arra számítottak, hogy a város – havonta egyszeri – testületi ülésein egyre inkább teret kap a kampányolás, a képviselők – különösen az ellenzékiek – arra fogják használni ezeket az alkalmakat, hogy szerepeljenek, ismertessék választási programjaikat. Március 28-án tartotta a voksolás előtti harmadik ülését a közgyűlés, amit rekordgyorsasággal letudtak a képviselők: egy óra alatt végeztek az összes előterjesztéssel, ráadásul úgy, hogy a Fidesz és a közgyűlési ellenzéke a 19 előterjesztésből 18-at egyhangúlag fogadott el, zömében kérdések és hozzászólások nélkül. Részletek a Debreciner cikkében.

Enyugat.hu: Újra folyik a soproniak kedvenc forrása

Újra folyik a soproniak kedvenc forrása, a Természetbarát forrás. A Timber Special Ipari Alpinista Csoport, Nagy Attila vezetésével kijavította azt a hibát, ami eltömítette a forrás csövét. Most újra csörgedezik a forrásvíz a kiépített vízlelőhelynél – számol be az E.nyugat.hu.

Kecskemét: Lovaskocsival vontatták a Suzukit Kecskeméten (videóval)

Plusz egy lóerőt biztosan kapott az a Suzuki, amit hétfő reggel vontattak át a forgalmas Izsáki úton Kecskeméten. A nem mindennapi akcióról videós felvétel került egy helyi Facebook-csoportba, ahol a kommentelők azt is megjegyezték, talán új piaci rés van születőben az autómentés terén.

Nyugat.hu: Már csak tíz kilométer, és az M80-as rá lesz kötve az A2-es autópályára

Közel két éve adták át a Körmendet az osztrák határral Rábafüzesnél összekötő M80-as gyorsforgalmi utat. Az út egészen a magyar–osztrák határ vonaláig készen van, onnan viszont nincs folytatása, így a határ után a régi utakat kell használni Ausztriában.

Az osztrákok már jó ideje tervezik és építik az S7-es gyorsforgalmit, ami az A2-es autópályát köti majd össze az M80-assal Rábafüzesnél. Tavaly április elején elkészült az S7-es alagútja Rudersdorfnál, és az év végére készen lett az A2-es és Rudersdorf közötti szakasz is. Most pedig újabb szakasz készült el. További részletek a Nyugat.hu cikkében.

Szabad Pécs: Újra van menetrend szerinti repülőjárat Pécs-Pogányból

A Szabad Pécs számolt be korábban arról a hírről, hogy Máltára és Németországba, azon belül Münchenbe indulnak márciustól menetrend szerinti járatok Pécs-Pogányból. És ezen a héten meg is érkezett Máltáról az első járat, amit egy máltai székhelyű légitársaság üzemeltet, úgy mint a Pécs–München–Pécs járatokat és a nyári korfui chartert. A független lap egy fontos brüsszeli díjról is kérdezte Pécs polgármesterét.

Szegeder: Orbán Viktor váratlanul megjelent Makón

„A magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni. Én nem tartom ezt jó dolognak” – mondta Orbán Viktor a makói Hagymatikum bővítésének átadásán, ahol meglepő módon az MSZP-s Buzás Pétert dicsérte, amiért megbízásokat adott Makovecz Imre építésznek. A miniszterelnök megjelenése is váratlan volt, az esemény plakátján az szerepelt, hogy többek között Lázár János mond ünnepi beszédet, de helyette Orbán Viktor állt színpadra – írja a szegeder.

Szol24: Egy sikeres nő vezeti Szolnok legnagyobb építkezését

Kétségtelen tény, hogy léteznek olyan munkaterületek, amelyek inkább férfias szakmának tekinthetők. Amikor egy-egy nő jelenik meg ezekben a munkakörökben, akkor gyakran a többszörösét kell letennie az asztalra, mint férfi kollégájának, hogy a talpraesettségét, a szakmai kompetenciáját bizonyítsa. Nem beszélve arról, hogy fel kell vértezze magát a gyakran előforduló „beszólások” kezelésére, vagy éppen női mivolta okán „megkérdőjelezett” szakmai alkalmassága folyamatos bizonyítására. Egy jelenleg is zajló szolnoki wellness-szálloda építkezésén dolgozó Bányai Kitti viszont bebizonyította, hogy semmi sem lehetetlen, ezért készített vele interjút a Szol24.

Veszprém: Patkányinvázió a lakótelepen

A Haszkovó úti lakótelep egyes részein elszaporodtak a rágcsálók. A lakók a napokban azzal keresték meg a terület képviselőjét, hogy már a házakban, az emeleten is megjelentek. A lakók tisztában vannak azzal, hogy a társasházakban a probléma megszüntetése a tulajdonosok kötelessége, ám a közterületeken való rágcsálóirtás már önkormányzati feladat lenne. Elterjedt a hír, hogy a patkányok a már korábban is észlelt törött szennyvízcsatornán keresztül jutnak a közterületre. Megoldásról eddig nem volt szó – olvasható a Veszprém kukacon. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek