Bejárhatták a diákok az MVK telephelyét, az adventi villamos megtekintése volt a bónusz

Megosztás

Nagy élményben volt része több nyolcadikos BAZ megyei diáknak, amikor első kézből részesültek továbbképzésben az MVK telephelyén, valamint a most éppen pihenő adventi villamost is megnézhették kívül és belül is.

Aszalóról érkezett az a tucatnyi nyolcadik osztályos tanuló, akik a Tanítsunk Magyarországért program keretében vettek részt csütörtökön, az MVK Zrt. telephelyének bejárásán és amelynek részleteit a Minap.hu adta hírül.

A Tanítsunk Magyarországért programot 2018. december 5-én, az Önkéntesség Világnapján indították útjára. A program célja kettős: egyrészt a kistelepülésen élő általános iskolások támogatása tanulmányaik sikeres elvégzéséhez, másrészt pedig a kölcsönös tanulásról, egymás támogatásáról szól. A mentorok feladata, hogy megmutassák a gyerekeknek a településen túli világ lehetőségeit, hogy lássák, hányféle foglalkozásból, hányféle jövőből választhatnak. 

A Tanítsunk Magyarországért program keretében keresték meg a közlekedési vállalatot, hogy mutassák meg az MVK Zrt. telephelyét a fiataloknak. A felkérésre nyitottak voltak és örömmel vették – mondta Gadnai Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatója. A feladat nem új számukra, hiszen máskor is szoktak céglátogatást szervezni diákoknak, elsősorban pályaorientációs céllal. Ilyenkor megmutatják a társaság működését, sajátosságait, a szakterületeteket. Ezúttal a diszpécserközpontot, vagyis a forgalomirányítást, majd szervizbázist, az autóbusz-, illetve a villamosjavító üzemeket is megtekintették az aszalói iskolások.

Sokszor kisebb gyermekeket is fogadnak, olyankor játékosabb formában végzik az oktatást és a tárlatvezetést is. A nagyobbaknál van esély arra is, hogy esetleg belőlük meríthetik majd a nem is olyan távoli jövőben a munkavállalók utánpótlását az MVK-nál. A tanulók a tavaszi szünet első napján a szabad idejüket áldozták arra, hogy részt vegyenek ezen a programon, három mentor kísérte el őket a Miskolci Egyetemről. 

Bár eredetileg nem szerepelt a programban, végül a csarnokban pihenő adventi villamost is megnézhették a gyerekek kívül-belül, ami igazán rendhagyó élmény volt számukra március végén, a nagypéntek előtti napon. 

Minap képgaléria

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek