Botrány egy tokaji idősotthonban: belehalt a bántalmazásba egy férfi

Megosztás

Halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy tokaji idősotthonban történt bántalmazással kapcsolatban – értesült a 24.hu.

2024. február 2-án mentő vitte kórházba a tokaji Szent Lázár Időskorúak Otthonának egyik lakóját, erősítette meg az Országos Mentószolgálat.

A lap információi szerint a férfi egy bántalmazás során fejsérülést szenvedett. Azt az OMSZ nem árulta el, hogy az idősotthon lakóját melyik kórházba szállították, de az biztos, hogy a megsérült idős férfi a bántalmazást követően életét vesztette. Arról viszont nincsenek hírek, hogy a bántalmazás és a férfi halála között mennyi idő telt el.

A 24.hu szerint az intézmény vezetője, Heckler Anna egy belső vizsgálatot is lefolytatott az esettel kapcsolatban, de annak végeredménye nem ismert.

Az otthon vezetője csupán annyit közölt, hogy minden rendelkezésre álló információt átadtak a nyomozóhatóságoknak.

Posta György tokaji polgármestert is megkereste a lap, aki annyit mondott, hogy a rendőrségi vizsgálat lezárulta után szívesen adnak majd tájékoztatást.

A cikkből az is kiderül, hogy valószínűleg egy bentlakó bántalmazta a férfit, és olyan információk is eljutottak a laphoz, hogy a demens betegeket ápoló osztályon történt az eset. A rendőrség a 24.hu-val még annyit közölt, hogy vizsgálják a sérülés és a későbbi halál bekövetkezte közötti összefüggést. Gyanúsítotti kihallgatásra egyelőre még nem került sor.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek