Folytatódik a Dayka-átkötés forgalmának szabályozása

Megosztás

Folytatódik a „Dayka utca térségében megvalósuló forgalomcsillapítási intézkedések” nevű projekt, azaz a Dayka-átkötéshez kapcsolódó jelzőlámpás kereszteződések forgalmának „finomhangolása”. A beruházás forgalmi rendjét már jó ideje próbálják optimalizálni, ez a folyamat folytatódik most.

Többször is írtunk már arról, hogy a szakemberek próbálják javítani a december végén átadott Dayka-átkötés forgalmi rendjét. Az lakossági észrevételek alapján először idén januárban módosították a forgalmi rendet, majd a változásokat videós formában is bemutatták, amit itt nézhetnek meg. A finomhangolást követően még mindig nem volt kifogástalan a közlekedés, ezért további intézkedéseket sürgetett a városvezetés. Ezért most újabb módosításokra készülnek, hogy tovább javuljon a közlekedés az új csomópontban.

“Továbbra is kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy Diósgyőr felől a e belváros felé haladva amennyiben tehetik, a Hunyadi János utca mellett használják a Petőfi és a Meggyesalja utcákat is, ezáltal ugyanis az autós forgalom jobban eloszlik, és elkerülhető a nagy torlódások kialakulása” – írták.

A módosítás következő fázisában a villamosközlekedés dinamizmusának biztosítása érdekében ugyanebben a csomópontban (előreláthatólag a 14. héten) programozzák újra a jelzőlámpákat a villamosokat előnyben részesítve, így a csomópontban a Hunyadi  utca felől a zöldidő jelentősen csökkenhet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek