Fent is érzik, hogy nincs rendben: azonnali intézkedést kért a miskolci városvezetés a Dayka-átkötés miatt

Megosztás

A Dayka-átkötés környékét és a hozzá kapcsolódó utcákat fogják megvizsgálni. Mivel a finomhangolás után is úgy tűnik, a forgalmi rend meghatározásával mellé lőttek, egy átfogóbb vizsgálattal próbálnak megoldást találni.

Miskolc város vezetése azzal bízta meg az önkormányzat szakembereit, hogy vizsgálják meg a Dayka-átkötés környékének és a kapcsolódó utcák forgalmi rendjének esetleges módosítási és felülvizsgálati lehetőségeit – tájékoztatta szerkesztőségünket a miskolci Városháza sajtóosztálya. – Az önkormányzat közlekedési szakembereinek észrevételei alapján, a  lakossági jelzéseket és kéréseket is meghallgatva történik majd a vizsgálat, annak érdekében, hogy a közlekedés valamennyi részvevő számára a lehető legmegfelelőbb legyen.

A Dayka-átkötés egyik csomópontjában, a Dayka és a Hunyadi utcák kereszteződésében korábban, szintén lakossági jelzéseknek megfelelően már történt egy módosítás. Ott az egyik kanyarodást is szabályozó közlekedési lámpa szabad jelzésének idejét hosszabbították meg, hogy több autó „férjen át” a zöld jelzésen, és ezáltal dinamikusabbá váljon a közlekedés.

A munka célja most is az, hogy a forgalom a miskolciak igényeinek megfelelve minél gördülékenyebb és akadálymentesebb legyen valamennyi közlekedő számára. Reméljük, valóban sikerrel is jár a változtatás.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek