Az antipropaganda mellett üres konzultációs íveket is hozott Miskolcra az aHang

Megosztás

Csütörtökön Miskolcra érkezett az aHang és az Egységes Diákfront az összegyűjtött érvénytelen konzultációs ívekkel és egy „Stop Propaganda” feliratú iskolabusszal.

Az országjárás célja, hogy az oktatás helyzetéről, a propagandáról és a legégetőbb helyi ügyekről beszélgessenek az ott élőkkel. A miskolci Tudomány és Technika Házához délután érkezett meg a busz és az érdeklődőknek lehetőségük nyílt konzultációs “válaszküldeményekben” üzenni a kormánynak és leírni, hogy melyek azok az országos vagy helyi témák, amelyek valódi konzultációt érdemelnének.

Mindemellett az aHang helyi csoportja, a miskolci aPont aktivistái aláírásokat gyűjtöttek a “Valljanak színt! Derüljön ki, hogy pontosan mi történt a kegyelmi ügyben!” című petíció kapcsán, amelyet eddig már több mint tizenhatezren támogattak – tudta meg a Minap Sikoparija Lujzától, az aHang Borsod-Abaúj-Zemplén megyei koordinátorától.

Kora este Dusza Erika újságíró moderálásában kerekasztal-beszélgetést is tartottak egy meghívott vendég társaságában – megtalálandó a válaszokat, hogyan lehet zöld és fenntartható város Miskolc, majd Holoda Attila, aki korábban a Borsod24 vendége is volt,  arról beszélt, hogy alapvetően nem azért fog megváltozni a világ, mert elfogynak fosszilis energiakészleteink. Kifejtette: a glóbusz ismert szénkészletével a jelenlegi felhasználási ütemben még 3000, a földgázéval 300-400, de még a kőolajéval is 200 évig ellennénk.

Holoda Attila

Az országjárást követően, szeptember 1-jén a szervezetek a fővárosban közös tüntetésre is készülnek. Aki vidékről utazna fel emiatt Budapestre, és az országjárás során felkeresi őket, annak az utazáshoz ingyenes országbérletet biztosítanak.

Fotók: Borsod24

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek