Új diákpolgármestert választottak Miskolcon

Megosztás

A leköszönő hölgyet ezúttal egy fiatal úr követi. A mandátum ismételten egy évre szól.

A diákfórumon több mint harminc oktatási intézmény képviseltette magát, a különböző vezetői posztokra kilencen jelöltették magukat, öt miskolci oktatási intézményből – Andrássy, Berzeviczy, Bláthy, Herman, Kandó – a hét betöltendő helyre – ismertette Bálega János a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szakmai vezetője. 

Az egésznapos programot Miskolc polgármestere Veres Pál nyitotta meg. Az önkormányzat volt az, amelynek kezdeményezésére 2021. októberében – a város vezetője, valamint Varga Andrea alpolgármester és Szarka Dénes önkormányzati képviselő támogatásával – megalakult a Miskolc Városi Diákönkormányzat, majd az ezt követő évben az első diákpolgármestert is megválasztották. 

Veres Pál a teljes támogatásáról biztosította a jelenlévő fiatalokat, mint mondta, a város vezetése a lehető legjobban figyelembe veszi a véleményeiket és segít megvalósítani az elképzeléseiket. Egyetlen jelöltként indult a diákpolgármesteri címért Fűtő Bence János, aki Pető Csengét váltotta a megtisztelő poszton, de azért így is meg kellett küzdenie a szavazatokért, előadással, programismertetéssel, kérdezz-felelekkel. A már rutinos diákképviselő végül megkapta a delegáltak bizalmát, így ő képviselheti a miskolci diákságot az előttünk álló egy esztendőben diákpolgármesterként. Bencétől megtudtuk, hogy a 11. c osztályba jár a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Gépipari Technikumban. Már két éve vezetőségi tagja a MiDÖK-nek, tehát nem ismeretlen előtte a diákpolgármesterség, ami mindig is vonzotta. 

A Városi Diák Fórumon megválasztott tisztségviselők: 
 
Fűtő Bence János diákpolgármester, Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum
Tóth Nikol Lili MiDÖK elnök, MSZC Berzeviczy Gergely Technikum
MiDÖK elnökségi tagok:
Horváth Viktória, MSZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum
Luczi Alex, MSZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum
Rozsnaki-Kiss Dalma, MSZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum
Űjvári László Botond, MSZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum
Zelenák Zalán, MSZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum

(Forrás: Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek