Íme Miskolc új diákpolgármestere

Megosztás

Tavaly Hudák Lilla érdemelte ki a megtisztelő címet, idén pedig Pető Csenge és Lőrinczi Dávid Bence vívott párbajt, melyből végül utóbbi jött ki győztesen. Már programját is megismerhettük.

Szerdán a városháza közgyűlési termében két jelölt mérettette meg magát. Az eseményt megnyitó és levezénylő Bálega János mindenekelőtt az egyéves mandátumát kitöltő és most leköszönő diákpolgármester munkáját méltatta. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület stratégiai vezetője szerint Hudák Lilla azt a nem könnyű utat taposta ki, melyen utódja immár tovább haladhat. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Ezúttal is határozott és talpraesett diákpolgármestert kerestek, akinek feladata – hangzott el a szervezőktől – nem kevesebb, minthogy tanulótársainak érdekeit a városvezetés irányába közvetítse és a döntéshozatalban való részvétel során érvényesítse. Pető Csenge, az Alternatíva Életfa Iskola, valamint Lőrinczi Dávid Bence, a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola növendékeit három gyakorlati feladattal tették próbára. Az elsőben egy interjúszituációban találták magukat, a következő gyakorlatban már konkrét köznevelési és közoktatási témák mentén kellett részletesen ismertetniük megoldási javaslataikat. Végül villámkérdésekkel bombázták őket.

Varga Andrea szerint Miskolc vidám és dinamikus jövőjét alapozták meg akkor, mikor a diákokat bevonták a döntéshozatalba: egy olyan városkép alakításába, melyben valamennyi korosztály hallathatja hangját. A végül győzedelmeskedő Lőrinczi Dávid Bence karácsonyi adománygyűjtésben, Valentin-napi romantikus programokban, télűző felvonulásban, nőnapi spontán köszöntésben, sétáló utcai húsvéti locsolkodásban, jótékonysági sportversenyekben, megunt holmik börzéjében, bükki túrák szervezésében, valamint a virágosításban és parkosításban való részvételben jelölte meg főbb ötleteit és elképzeléseit.

Kapcsolódó cikkek