Sokkoló videót tett közzé a Miskolci Állatsegítő Alapítvány

Megosztás

Megdöbbentő esetet rögzített a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) térfigyelő kamerája ma reggel. A videót Facebook-oldalukon is megosztották és széles körben felháborodást váltott ki.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány sokat látott, tapasztalt munkatársai is megdöbbentek azon az eseménysoron, ami ma reggel játszódott le a menhely telephelyén. A térfigyelő kamera rögzítette, amint egy ismeretlen férfi autójával megáll a telephely kapuja előtt, majd kicsivel később egy kutyát vesz ki az autójából.

Ezt követően a kutyát felemeli és átdobja a magas kerítésen, majd, mint aki jól végezte dolgát távozik a menhely területéről.

A MÁSA munkatársai azonnal kiszaladtak, hogy segítsenek a kutyának, akit nagy nehezen sikerül megfogniuk. Az állat sokkos állapotban van és a vizsgálat jelenleg is folyamatban van, így a pontos állapotáról jelenleg nem tudni többet.

Az esetről készült videót a MÁSA Facebook-oldalán is közzétették és nem meglepő módon folyamatosan érkeznek a felháborodott hozzászólások és reakciók. A videót és a teljes bejegyzést itt tekinthetik meg:

Sajnos korábban mi is számos olyan esetről számoltunk be, amikor ismeretlenek, vagy épp a saját gazdájuk akart ártani egy állatnak. Legutóbb szöges virsliket szórt szét egy/több ismeretlen személy Diósgyőr környékén, máskor saját tulajdonosaik kínozzák az állatokat. Ilyen esetekről szinte naponta kap bejelentést a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület. Olyan is sokszor fordul elő, hogy horror körülmények között szaporítják a kutyákat, sajnos ilyen estről is írtunk már korábban.

Szakemberek szerint sokkal szigorúbb ellenőrzésre és büntetésre lenne szükség az állatkínzókkal szemben ahhoz, hogy ritkábban forduljanak elő ilyen felháborító esetek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek