Szívszorító: naponta érkeznek bajba jutott állatok a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesülethez

Megosztás

Folyamatosan érkeznek új, segítségre szoruló állatok a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesülethez. Az állatvédő egyesület Facebook-oldalán naponta találkozhatunk a szívszorító történetekkel, most ezekből mi is bemutatunk párat.

Január 2-án egy sovány, láncon tengődő kutyusról kaptunk bejelentést az egyesület. Amikor a helyszínre érkeztek a gazda nem volt otthon vagy nem jött ki, ezért úgy döntöttek, hogy másnap a hatóságokkal együtt mennek vissza a helyszínre. Emellett az állatvédők bejárták a zegzugos utcákat, ahol a kutyusok egyébként nincsenek szem előtt.
Ezt követően:

“Találkoztunk egy szoptatós szukácskával,aki a szemétkupacban keresett élelmet. Nem tudtuk megfogni, de mondanunk sem kell, hogy egy udvarra szaladt be, ott lehetnek a kölykei is. Hagytunk neki ott élelmet és holnap oda is megyünk vissza.” – írták bejegyzésükben.

Másnap a Lyukó Tappancsai Egyesület tagjai visszatértek a két helyszínre.

Az első helyszínen ezúttal otthon találták az állat gazdáját, ám most sem jött ki az állatvédőkhöz, így az ügyet a hatóságok intézi a továbbiakban.

A második helyszínen:

A mama és 4 babája ugyanúgy ott voltak. A lakók elmondták, hogy többször is látták már az állatokat a szemét kupac tetején pihenni, ezért ők adtak is nekik élelmet, de azt ők sem tudták, hogy kié lehetnek a kutyák. Az állatvédők elmondása szerint az állatok félénkek voltak, illetve az egyik kiskutya nem mozdult. Végül több mint egy óra munkával és a lakók segítségével sikeresen befogták az állatokat.

“A pici, aki nem mozdult, vért pisilt, így gondolkodás és minden (pénz,kártya,stb…) nélkül, elindultunk velük az orvosainkhoz. Még így zárás előtt is kézséggel fogadtak minket, amiért végtelenül hálásak vagyunk nekik.
Vet, ez lett a neve a picinek (az orvosi rendelő cégneve) már alig mozdult, a teste teljesen ki volt hűlve. Doktor úr gyorsan megvizsgálta ezt a kb. 3-4 hónapos cseppséget és a vérvizsgálat után, ami nagyon rossz volt, azonnal indultunk az ultrahangba. Vet babéziás. Nincs olyan szerve,ami be ne lenne gyulladva. Sajnos nagyon kevés az esély rá, hogy túléli, de nincs jogunk dönteni az életéről, így mindent megteszünk érte.” – tájékoztatták a követőiket Facebookon.

Sajnos másnap rossz hírt kellett közölnie az Egyesületnek. Vet teste feladta a harcot és belehalt a betegségbe. Három testvére és anyja szerencsére jól vannak.

Az első helyszín kapcsán azonban néhány nappal később meglepő és váratlan fordulat állt be. A Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesületnél jelentkezett a gazdi, aki elmondta, hogy a kutyust az utcáról fogadták be és azért van láncon, mert szökős, mint a legtöbb lyukói kutyus, akiknek sose volt gazdájuk.

“A kutyust rendszeresen etetik, vitaminokat kap, ennek ellenére még nem hízott. Tudjuk, hogy ez sem 1-2 nap,van nálunk olyan mentettke, akinek hónapokba tellett mire összeszedte magát.

Megegyeztünk a tulajdonossal, aki rendkívül együttműködő volt, hogy mivel szeretik a kutyust, de jelenleg most kezdtek el dolgozni, 30 napon belül oltatják és chippeltetik. Természetesen tartjuk a kapcsolatot és a korrekt hozzáállásuk miatt, segítünk, amiben csak tudunk.” – tájékoztattak az állatvédők a jó hírekről.

Mint az a két bemutatott példán keresztül is jól látszik, sajnos bőven akadnak rossz körülmények között élő elhanyagolt, kóbor állatok. Emiatt az egyesületnek is rengeteg dolga van, kezdve a mentéstől, az ellenőrzéseken át, a gondozásig. Ez pedig igen jelentős költségekkel jár. Akinek van kutyája és rendszeresen hordja az állatorvoshoz, az pontosan tudja, hogy gyakran néhány rutinvizsgálat, 1-2 vitamin és oltás is több tízezer forintos költséget jelent. Éppen ezért, minden segítség és támogatás jól jön a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesületnek.

Ha szeretnék segíteni munkájukat, akkor az alábbi módon tehetik meg:

Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület

K&H Bank

10402764-50526978-75811000

IBAN: HU75

10402764-50526978-75811000

SWIFT/BC kód: OKHBHUHB

PayPal: [email protected]

Adószámunk: 19285487-1-05

Nyáron arról számoltunk be, hogy a szervezet kapott egy telket, ahol saját elképzeléseiknek és igényeiknek megfelelően bővíthetik telephelyüket. Erről itt olvashatnak részletesen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek