Tíz éve harcol a borsodi roma gyerekek álmaiért az InDaHouse Egyesület

Megosztás

Szalai Júlia Széttartó jövőképek című kutatásában azt írja, hogy a cigány gyerekek pusztán a származásuk miatt rosszabb jegyeket kapnak az iskolában és hatodikus korukra a 74%-uk elveszíti az álmait.

Amikor doktori képzései idején a fentiekről olvasott Benkő Fruzsina, az InDaHouse Hungary Egyesület alapítója, azt mondja nagyon dühös és elkeseredett lett.

Szellemi holokausztnak nevezte el azt a jelenséget, amikor a társadalmi rasszizmus tönkreteszi a cigány gyerekek álmait, önértékelését, képességeit.

– olvasható az egyesület bemutatkozásában.

Ahogy mondani szokták, azóta sok víz lefolyt a Tiszán és a napokban ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a ma már körülbelül 250 önkéntessel működő szervezet. Ebből az alkalomból kiállítást rendeznek, ahol az eddig vezető út legfontosabb állomásait tekinthetjük meg.

“A különleges sajtószemle kronologikusan megjelenít, felelevenít egy-egy kiemelkedő eseményt, délutánt, meghatározó momentumokat. A nyilvánosság fontos szerepet játszik minden civil szervezet életében, hiszen így juthat el szélesebb közönséghez a munkánk, célunk és üzeneteink.” – olvasható a fővárosi esemény Facebook-eseményének leírásában.

A kerek évforduló alkalmából szeretné elérni az egyesület, hogy 100 új állandó támogatójuk legyen, ezzel biztosítva a borsodi falvak gyermekeinek jövőjét.

Ha ön is szeretné támogatni a munkájukat, ide kattintva teheti meg.

Fotó: InDaHouse Facebook-oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek