Kazincbarcikán tüntetés lesz egy lehetséges akkumulátorgyár ellen

Megosztás

Alsózsolca után egy másik borsodi településre is rávetődött a gyanú árnyéka, ezért a Párbeszéd-Zöldek demonstrációt szervez a településen.

Demonstrációt szervez a Párbeszéd – Zöldek Kazincbarcikán, a BorsodChem Hotellel szemben, ahová kedden délután 4 órára várják mindazokat, akik nem szeretnék, hogy akkugyár, vagy éppen akkufeldolgozó létesüljön a városban. A rendezvényen beszédet mond Szabó Tímea, a párt társelnöke.

A NO AKKU Kazincbarcikán nevet viselő esemény apropója, hogy a régi Borsodchem tulajdonosa, a Wanhua cég elismerte, belevetik magukat az akkumulátoriparba, fejleszteni szeretnének egy bizonyos magyarországi telephelyen. Szijjártó Péter pedig tárgyalt is a vállalat vezetőivel és összegzésében egy borsodi települést emlegetett. 

Szijjártó külön kiemelte, hogy a cég az utóbbi években 800 milliárd forintnyi fejlesztést hajtott végre, „hogy környezetkímélő módon minél hatékonyabban és versenyképesebben tudjanak működni a borsodi településen”. Az utóbbi években az összes nagyobb, Magyarországra érkező akkumulátoripari beruházást Szijjártó Péter jelentette be, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha egy esetleges, Kazincbarcikára érkező gyárral, vagy feldolgozóüzemmel kapcsolatban is ő lenne az, aki kiáll a projekttel a nyilvánosság elé.

Az alsózsolcai és sóskúti botrány után Kazincbarcika a következő célpont? A Párbeszéd-Zöldek minden érdeklődőt vár kedden délután 4 órára, a BorsodChem Hotel közelébe.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek