Sokakat vonz Miskolctapolcára a megújult őspark

Megosztás

Lillafüred és Diósgyőr mellett Miskolc egyik legszebb városrésze Miskolctapolca, amely az utóbbi időszakban szemmel látható fejlődésnek indult, köszönhetően az uniós forrásnak és a Miskolc Érted Fejlődik programnak.

A sétányok és a Csónakázó-tó környezetének teljes felújítása 2022. március végén kezdődött és tavaly év végén birtokba vehették a helyiek és a turisták.

A miskolctapolcai ősparkban új sétányokat alakítottak ki, melyek mentén új utcabútorokat és pavilonokat helyeztek ki. A parkban növényeket ültettek, gyepesítettek, kertészeti és zöldterület-fenntartási munkákat is végeztek.

A parkba telepített öt darab, mindkét oldalán hasznos információkkal ellátott háromdimenziós tábla, valamint a hat darab interaktív tábla játékos formában edukálja a látogatókat. Az újonnan telepített, a mai kornak megfelelő digitális totemoszlop érintőképernyős felületein minden hasznos információt megtalál a látogató.

A parkban „elrejtett” tizenöt, bronzból készült minifigura Miskolc turisztikai és kulturális értékeit, valamint a környék és a város állatvilágát mutatja be.

A szobrok kihelyezésének nem titkolt célja volt egyfajta „kincskeresés”, ahol a látogató az összes szobrot megkeresve fedezheti fel a miskolctapolcai parkot.

Az öt, faszobrász által készített festett figura szintén a miskolctapolcai park állatvilágának legfontosabb lakóival ismerteti meg a látogatókat.

A projekt hangsúlyos eleme volt az Akropolisz Szabadtéri Színpad. A Miskolci Egyházközség tulajdonában és kezelésében álló létesítmény a nyári hónapokban színházi előadások, kulturális programok helyszínéül szolgál, színes és könnyed szórakozást nyújtva a turistáknak, illetve a város lakóinak. A színpad infrastrukturális fejlesztésével immár alkalmas lesz a magasabb technikai igényű előadások megtartására és bővülhet a program lehetőségek köre.

Fotó: Juhász Ákos/Minap

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek