Elkészült a dél-kiliáni egészségház, költözhetnek az orvosok

Megosztás

Elkészült a dél-kiliáni egészségház és napokon belül birtokba is vehetik az orvosok, így hamarosan már a megújult rendelőben fogadhatják a pácienseket.

A február 29-én tartott közgyűlésen tárgyalták az egészségház sorsát a város képviselői. Az előterjesztés szerint arról kellett dönteniük, hogy az elkészült épület a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet (MEFI) fenntartásába kerüljön. Az előterjesztést a közgyűlés elfogadta, ám a fideszes képviselők nem támogatták azt. A javaslat vitája során nem derült ki, hogy a kormánypárti képviselőknek milyen problémái voltak, hiszen a napirendhez egyáltalán nem szóltak hozzá.

A javaslat kapcsán a Bartha György, a térség önkormányzati képviselője, a közgyűlésen felidézte hogy a beruházást viták övezték, mert a tervezést még az előző városvezetés végezte, de ennek során nem kérte ki a lakók véleményét. Így többen is ellenezték a beruházást, mivel az fakivágásokkal is járt. A panaszok kapcsán Bartha György képviselő és Varga Andrea alpolgármester kivizsgálták a helyzetet és felmérték az alternatív lehetőségeket. Így sikerült mérsékelni a környezeti károkat. Mivel a városvezetés elkötelezett a természeti értékek megőrzése mellett, így azonnal megkezdődött a terület zöldítése is és már 16 facsemetét el is ültettek.

A beruházás kapcsán megkerestük Bartha Györgyöt, aki elmondta, hogy az orvosok március 8-án pénteken költözhetnek az új egészségházba és a tervek szerint március 11-én, hétfőn már itt fogadhatják pácienseiket.

Az egészségház átadása egyébként csúszott az eredeti tervekhez képest, amiről korábban mi is beszámoltunk. A beruházás során hibákat vétett a kivitelező, amit az önkormányzat az átvétel előtt fel is tárt. Ennek köszönhetően ezeket a problémákat garanciálisan javítania kellett a kivitelezőnek, emellett a csúszás miatt a kivitelező 50 millió forintot fog fizetni az önkormányzatnak.

Kapcsolódó cikkek