Ilyen gyönyörűségeket is láthatunk Kazincbarcika határában

Megosztás

Egy igazán csodaszép szarvas pihenget a fűben Barcika közelében. Bár elvileg ő a vadállat, mi vagyunk veszélyesek őrá, így nem is csoda, hogy ösztönből igyekszik kerülni minket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sajnos több negatívum is történt ilyen téren az elmúlt időszakban. A legnevezetesebb talán az egyre inkább botrányossá váló farkaskilövési ügy. Ennek lényege az volt, hogy egy jeladó segítségével végigkövethették az útját egy farkasnak, amely Svájcból egészen Borsod megyéig kóborolt arrébb, majd – öregbítve megyénk hírnevét – itt kilőtték a szerencsétlen állatot.

Az M237 jelű svájci farkas rekordokat döntött azzal, hogy Graubünden kantonból kiindulva 2022 júniusa és 2023 márciusa között 2000 kilométert tett meg Magyarországig. Nógrádban egy felvétel is készült róla. Egészen pontosan Hidasnémeti környékén egy vadász kilőtte a Svájcból érkezett farkast. Bár a történet később egyre bonyolultabbá és komikusabbá vált, a vadász ugyanis azt vallotta, hogy véletlenül saját 9 éves fia lőtte ki a farkast. A legtöbben azonban nevetnek ezen a verzión, hiszen fizikai képtelenség, hogy egy kilencéves gyermek egyáltalán elbírja és pontosan célozva lőni tudjon azzal a nehéz vadászfegyverrel.

Ha pedig mégis a kezébe került, hogyan is kerülhetett a kezébe egy kisgyermeknek egy töltött vadászfegyver? Éppen ettől féltik a szép szarvast is, amikor az egyik hozzászóló azt írta Tamás képéhez, hogy ne bántsák az állatot. Ekkor azonban Tamás elárulta, hogy nem véletlenül nem írta oda, pontosan hol található a vadállat, csak hogy Kazincbarcika környékén.

Reméljük, valóban sokáig gyönyörködhetünk ebben a valóban szép szarvasban. Azt is reméljük, hogy a közutakat is elkerüli.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek