Fokozottan védett szürke farkasokat gyilkoltak borsodi vadászok

Megosztás

Egyre több részlet derül ki a felkavaró esetről. Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy két vadászt puntoki otthonából vitt el a rendőrség. A nyomozás azóta is folyik és a napokban letartóztattak egy edelényi gyanúsítottat is. A nyomozás fejleményeiről a Telex.hu számolt be.

Január 24-én összehangolt akciót szervezett a  Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége. Az akció során a három gyanúsított lakásán házkutatást tartottak. A bűncselekmények elkövetésével egy  33 és egy 49 éves putnoki, valamint egy 43 éves edelényi vadász gyanúsít a rendőrség.

A Putnokon, Felsőnyárádon és Edelényben tartott kutatások során a nyomozók számos, a gyanút megerősítő tárgyi bizonyítékot találtak, köztük elejtett farkasok koponyáját, fogazatát, valamint elpusztított állatokról készült képeket. Ezeket, valamint mindhárom férfi engedéllyel tartott vadászfegyvereit és lőszereit is lefoglalták. Az elejtett állatok tetemeit szakértő vizsgálja.

Az információk szerint a három férfi tisztában volt azzal, hogy bűncselekményt követnek el. Mindhárman tapasztalt vadászok és különböző vadásztársaságok tagjai. Így tudniuk kellett, hogy védett állatokról van szó és kilövésük bűncselekmény. A hatóságok egyébként nemcsak a farkasok kilövése miatt nyomoznak, hanem a megölt állatokból származó maradványok birtoklása miatt is, mivel ez természetkárosításnak számít.

A három borsodi férfit gyanúsítottként hallgatták ki, jelenleg mindegyikük szabadlábon védekezik. Mint a Police.hu írja, a nyomozás tovább folytatódik, és nem kizárt további személyek büntetőjogi felelősségre vonása sem.

A rendőrség híre nem szól arról, hogy a három vadász összesen hány szürke farkast lőhetett ki, mindössze a hír mellé csatolt képek utalnak arra, hogy legalább öt állatot megöltek.

Tavaly országos felháborodást váltott ki az eset, amikor két férfi egy jeladós szürkefarkast lőtt ki hazánkban. Az elkövetőket akkor is hamar elfogta a rendőrség. Erről itt írtunk bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Miskolci Állatkert

Kapcsolódó cikkek