Ezt csúnyán benézte: a kamionos behajtott az M30-as lezárt szakaszára

Megosztás

Valószínűleg nem figyelte mostanában az útvonalával kapcsolatos híreket, a GPS-t nem frissítette. De furcsa, hogy még a lezárás egyértelmű jelzéseit is figyelmen kívül hagyta. Szerencsére, nem lett belőle baleset, csak némi fennakadás.

Az elmúlt napok-hetek nem éppen a legsikeresebbként vonulnak majd be a BAZ megyei közlekedés aranykönyvébe. Először kiderült, hogy az alig két éve átadott M30-as autópályaszakasz olyan mértékben selejtes, hogy máris durván megcsúszott, rendkívül veszélyessé vált és már le is kellett zárni. Kellemetlen, hogy legalább fél évig fog tartani az alapoknál kezdődő hibák kijavítása, így addig nem is lehet megnyitni az autópályát.

Alig néhány napja pedig a Tokaj és Bodrogkeresztúr közötti kerékpárút esett szét, mint az M30-as, csak annál is látványosabban és gyorsabban. Szintén egy hosszabb lélegzetvételű hibajavításra készülhetünk, ráadásul a kerékpárút egy szakaszon konkrétan a Bodrogba omlott. De a mellette levő közút egyik felét is lezárták, mert félő, hogy a megcsúszás itt nem állt meg. Valamit nem jól csinálunk útépítés terén.

Az M30-as problémáját a jelek szerint egy lengyel kamionos nem vette figyelembe, vagy nem értesült róla. K. Csaba olvasó tájékoztatott a hétfői furcsa esetről. “Az M30-as autópálya kazincbarcikai kijárata. Ma Miskolc irányából sajnos ez a lengyel kolléga Kassa irányába a lezárás ellenére is fel akart hajtani. Pedig szerintem egyértelműen ki van táblázva. Nem lejáratni akarom ezzel, valamelyest sajnálom is, tudom, milyen szituációkat kell megoldanunk sokszor, de ez szerintem azért elég egyértelmű ez a lezárás” – sajnálkozott Csaba.

Igen, többszörös hibának és információhiánynak, valamint figyelmetlenségnek kellett fennállnia, hogy ez a tiltott behajtás megtörténhessen. Figyeljünk jobban oda a közúti jelzésekre is. Főleg, mert az információk szerint legalább fél éven át tart majd az autópályaszakasz teljes lezárása.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek