Egy összevert férfi és egy kihűlt nő – mozgalmas hetük volt a diósgyőri polgárőröknek

Megosztás

Izgalmasan telt az elmúlt hét a diósgyőri polgárőrök számára. Arra kérnek mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, hiszen emberéletek múlhatnak az éberségünkön.

Éppen a péntek esti szolgálatot teljesítették a miskolci városrész Kuruc utcájában, amikor egy nagyobb társaságra és egy földön fekvő emberre lettek figyelmesek.

A polgárőrök beszámolója szerint ahogyan közelebb értek, kiderült, hogy egy súlyos sérüléseket szenvedett a fiatalember, mint később megtudták, ezt egy súlyosabb verekedés okozta. Az önkéntes polgárőrök azonnal cselekedtek, értesítették a rendőrséget és a mentőket, illetve biztosították a helyszínt és meleg ruhát adtak a sérült fiatalembernek.

Ám itt még nem volt vége a hétvége izgalmas eseményeinek, ugyanis a polgárőrök a későbbiekben a Bükk egy eltűnt miskolci férfi nyomába eredtek. Mint írják, időközben szerencsére előkerült a férfi, köszönhetően a nagy létszámú keresésnek.

Pár nappal ezelőtt egy másik bajbajutott emberen is segítettek a polgárőrök, amikor a Felső-Majláth végállomáson egy nőt pillantottak meg a nulla fok körüli éjszakában, teljesen egyedül. Miután szóba elegyedtek vele, kiderült, hogy nagyon beteg, és már a kihűlés közelében van. “Gyors helyzetfelismerést követően munkatársunk értesítette a mentőszolgálatot akik hamar a helyszínre érkeztek és ellátták a hölgyet.” – írja közösségi oldalán az egyesület.

Fotó: Polgárőrség Miskolc Diósgyőr

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek