A pedofilbotrány miatt tüntettek Miskolcon, jelképesen lebontották a propaganda falát

Megosztás

Február 16-án, azaz tegnap délután Miskolcon is tüntetést szerveztek az elmúlt időszakban kirobbant pedofilbotrány miatt. Az országban több megyeszékhelyen, valamint a fővárosban egyaránt felháborodott emberek tömegei mentek utcára a rengeteg megválaszolatlan kérdést maga után hagyó kegyelmi ügy nyilvánosságra kerülése után.

Az ADOM Diákmozgalom, a Padtársak, az aHang, a Függetlenek SZIVE, az Országos Közös Akarat, valamint a Pont Miskolc közös szervezésében valósult meg az esemény, ahol több százan vettek részt.

Évek óta a társadalom sanyargatása megy, az infláció süvít, mint egy elszabadult vonat, az átlagember fizetése alig ér már valamit. Mert hát ugye nem lehetünk mind Tónik és Barbarák, nem keresünk milliókat, és akkor most nem is említettem az egészségügyet, az oktatást és a gyermekvédelmet – mondta a MiNap-nak Merucza Tibor Alex, az ADOM kommunikációs elnöke.

Felháborítónak tartják továbbá, hogy a köztársasági elnöki kegyelmet kapó K. Endre a mai napig szabadlábon van és nincs eltiltva a gyerekektől sem. Szerintük teljes elszámoltatásra van szükség.

Megszólalt az aHang borsodi koordinátora is, Sikoparija Lujza szerint Varga és Novák lemondásával semmit nem nyertek, a gyermekvédelem ettől nem lett jobb helyzetben. „Tizennegyedik éve élünk Fidesz kormányzás alatt, ennyi idő alatt évi egy Marshall segély eltapsolása közben bőven lett volna idő pénzt költeni a felsőoktatásra, megerősíteni a gyermekvédelemben dolgozó munkatársak képzését, illetve pénzt költeni ezekre az intézményekre”.

A szervezetek képviselői által elmondott beszédek után a helyi Fidesz Kossuth utcai irodájához mentek a tüntetők, majd elkezdődött a propaganda falának lebontása, egyelőre még csak ideiglenesen: papírdobozokból kirakott falat dobáltak lufikkal. Az akció az ígéretek szerint jövő héten folytatódik.

Novák Katalin tavaly április 27-én adott kegyelmet Budaházy György és társai mellett egy bizonyos K. Endrének is. K. Endre a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese volt, ő jogerősen azért kapott három év négy hónap börtönbüntetést, mert az intézmény pedofil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza az igazgatóra terhelő vallomásukat.

Kép: Mocsári László

Kapcsolódó cikkek