Varga Judit volt férjének vasárnap esti kitálalós interjúja nyomán feljelentést tesznek

Megosztás

A volt miskolci Igazságügyi Miniszter asszony egykori férje olyan elképesztő állításokat fogalmazott meg a Fidesz-KDNP rezsimjével kapcsolatban, amik nem maradhatnak következmények nélkül, ha már egyszer napvilágra kerültek ezek az információk egy belsőstől. Feljelentés és vizsgálóbizottság felállítása napirenden.

Varga Judit volt férjének vasárnap esti interjúja lavinát indított el, csak az a kérdés, mekkorát. Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége hétfőn bejelentette, hogy „mérlegelve a napvilágot látott információkat, a Diákhitel Központ volt ügyvezetőjének állításai alapján – melyek szerint túlárazott szerződések, majd a szerződések alapján teljesítési igazolások aláírására kapott utasítást – a mai napon hivatali visszaélés és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt feljelentést teszünk, egyben az Integritás Hatósághoz fordulunk”. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Magyar Péter, a hétvégén a közéletből távozó Varga Judit volt férje a Partizánnak adott másfél órás interjújában a kegyelmi botrány kapcsán számos, a kormányzatot érintő, eddig nem ismert információt ismertetett. A Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója arról is beszélt, hogy azért távozott az állami Diákhitel Zrt. vezérigazgatói posztjáról, mert minőségi problémákat tett szóvá az állami kommunikációt végző Balásy Gyula-céggel kapcsolatban, mely ráadásul három-hatszoros árat számlázott a piaci árhoz képest, és amikor nem akarta aláírni velük a szerződést, Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám rátelefonált, hogy jobban tenné, ha a kifogásai ellenére aláírná a dokumentumot.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője is reagált a vasárnapi interjúra, a párt bizottság felállítását kezdeményezi. A politikus bejelentése szerint a vizsgálóbizottság többek között az alábbiakat vizsgálná:
– „Rogán Antal érintettségét a végrehajtómaffia-botrányban.”
– „Azt, hogy visszaél-e a titkosszolgálatok irányításával, és azokat személyes, illetve pártcéljaira törvénytelenül használja-e.”
– „A kormányzati kommunikáció működtetése során milyen mértékű túlárazásokat eszközölnek.”

“Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója egy tegnapi interjúban súlyos állításokat tett Rogán Antal miniszteri tevékenységével kapcsolatban, különös tekintettel a szakszolgálat politikai célokra történő befolyásolására és használatára. Álláspontunk szerint a Nemzetbiztonsági Bizottságnak az állítások megalapozottsága vonatkozásában soron kívül kell meghallgatnia Rogán Antal minisztert, ezért Ungár Péter frakcióvezető a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli összehívását kezdeményezte a mai napon” – írja közleményében az LMP.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek