Ezért szüntettek meg nagyon sok kültéri bankautomatát Miskolcon – miért látjuk csak a hűlt helyüket?

Megosztás

A téma az utóbbi hetekben kifejezetten erősen megjelent, miután szinte hónapról hónapra tűntek el Miskolc forgalmas helyeiről a bankautomaták. Most egy belsőstől értesülhettünk ezek okairól.

Kényelmi és biztonsági okokból szüntették meg a bankjegykiadó automaták nagy részét a városban. A Minap munkatársát az Erste Bank kommunikációs szakembere világosította fel a részletekről. Miskolc több pontján belterébe költöztette az Erste Bank az ATM-jeit, a Bajcsy-Zsilinszky utca 1-3. szám alatt pedig megújult a bankfiókja. A Villanyrendőrnél, a Szemere Bertalan utca és az Uitz Béla utca sarkán, a Vörösmarty városrészben, illetve az Újgyőri főtéren is megszűntek a kültéri erstés bankautomaták. Jelenleg a belvárosban a Kazinczy Ferenc utcán érhető még el az utcáról az automata. A változások okáról érdeklődtünk.
 
„Az Erste a teljes ATM-hálózatát átszervezi és jelentősen bővíti a bankautomatával ellátott települések számát az ország egész területén, így Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is” – válaszolta a megkeresésre az Erste kommunikációs csoportja. „Terveink szerint 2024 végére minden magyarországi, 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú településen lesz bankjegykiadó automatánk.” Azt is hozzátették, hogy ennek eredményeként hamarosan mintegy 90 olyan kisebb településen lesz elérhető a bank készpénzfelvételi szolgáltatása, ahol ma még nem. 

Majd tudatták, hogy az Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2023-as rendelete előírja a pénzintézetek által az egyes településeken üzemeltetendő bankautomaták darabszámát. Ez a megyeszékhelyeken legalább öt. 
„Az Erste Miskolcon hét bankautomatát üzemeltet. A korábbi, korszerűtlen készülékeket nagyobb kapacitású, modern eszközökre cseréli” – írta levelében a bank kommunikációs csoportja. Magyarázatképpen elmondták, hogy a beltérbe helyezett automaták nagyobb privát szférát és biztonságot nyújtanak az ügyfelek számára a pénz ki- és befizetésnél. 

A szakember hozzáfűzte, hogy az új fiókok, így a miskolci is több részre oszlik: a közvetlenül a bejárathoz kapcsolódó önkiszolgáló zónára; a diszkrét megbeszéléseket is lehetővé tevő tanácsadói terekre; valamint a gyors ügyintézésre – például a lakcímváltozás bejelentésére – is alkalmas köszöntő pultokra. Az önkiszolgáló zónában mindig több ATM áll az ügyfelek rendelkezésére, amelyekből egyre több  pénzbefizetésre is alkalmas, valamint Netbank sarkot is létrehoznak, ahol az ügyfél maga tudja az átutalásait, lekötéseket intézni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek